“Melikler-Sadık Badak ismi verilsin”

27 Kasım 2020 16:03

Milletvekili Recep Özel, Melikler Köprüsü ve bağlantı yollarındaki çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. 50 yıllık hayalin gerçek olduğunu belirten Özel, hikayesini şu sözlerle anlattı:

“Melikler Köprüsü, nihayet Çandır-Melikler-Elsazı arasındaki bağlantı yolunun son kısmının asfalt çalışması başlamış, bu çalışmanın bitmesi  ile de tam manası ile hizmete girmiş olacaktır. Bu bölgemizde yaşayan hemşehrilerimizin elli yılı aşkındır hayali olan ve bunun içinde dernek bile kurdukları Melikler Köprüsü için bu bölgemizden evli 23. ve 24. Dönem AK Parti Antalya Milletvekili Sadık BADAK abimizin; köprünün projelendirilmesinde ve yapılmasında büyük emeği ve desteğini gördük. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Burdur Milletvekillerimiz Bayram ÖZÇELİK ve Mehmet ALP beylerinde çok büyük ve katkıları olmuştur.

2013 yılında Çandır’da dönemin valisi, benim, Süreyya Sadi BİLGİÇ ve Sadık BADAK beylerin  katılımı  ile köprünün yapımı için bir toplantı ile başlattığımız çalışma, bir sonraki Valimiz Vahdettin Özkan’ın çok güzel bir gerekçe ve çalışma ile bu köprünün buraya yapılmasının anlatan bir dosya ile dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz beye sunuşumuz ve onun da önemseyerek, desteklemesi ve ilk ödeneğin göndermesi ile başlamış,  İl Özel idaremizin gayretleri ile de köprü tamamlanmıştır.

Köprünün İlimiz sınırları içerisinde kalan  bağlantı yolu bir süre önce asfaltlanmıştı. Burdur İl sınırları içerisinde kalan kısmın ise altyapı çalışması , beton ve asfalt çalışmasının bir kısmı  Burdur il Özel İdaresi tarafından yapılmış , geriye kalan kısmın asfaltı ise bugün itibariyle Isparta İl Özel İdaresi tarafından yapılmaya başlanmıştır.

Bölge İnsanımızın bir hayalini gerçekleştirmenin büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. İlimize , Bölgemize hayırlı olsun.

Melikler Köprüsünün adının da

“Melikler Sadık BADAK köprüsü”

Olarak değiştirilmesinin bir vefa örmeği olacağını da burada ifade etmek istiyorum.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...