Şap aşılama kampanyası 3 Mayıs’a kadar devam edecek

4 Nisan 2013 15:25

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, 4 Mart’ta başlayan şap aşılama kampanyalarının 3 Mayıs’a kadar süreceğini hatırlattı.

Şölen’in açıklaması şöyle: “Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Genelgesi ( Genelge No:2013/04)" kapsamında Sığır Cinsi hayvanlarda ŞAP Aşılama kampanyası 04.03.2013 tarihinde başlamıştır. 04 Mart - 03 Mayıs 2013 tarihleri arasında kampanya çalışmaları yürütülecektir.

İlimizde bulunan tüm büyükbaş hayvan işletmelerinde İl/İlçe Müdürlüklerimiz ekiplerince aşılama çalışmaları yürütülecektir. Ülkemiz açısında son derece önemli olan ve hayvanlarda salgın olarak seyreden Şap hastalığına karşı aşı ile mücadele en etkin yöntemdir. Tüm yetiştiricilerimiz tarafından 2 aylık yaştan büyük hayvanlar için aşı yaptırmak yasal bir zorunluluk olup, aşı yaptırmayan yetiştiricilerimize idari para cezası uygulanacaktır.

Küçükbaş hayvanlarda Şap aşısının kampanya tarzında yapılmayacak olup, yetiştiricilerimizin ücretli aşı talepleri İl/ilçe Müdürlüklerimiz tarafından karşılanacaktır.

Şap Aşılama çalışmasının İlimiz ve Ülke hayvancılığına hayırlı olması temennisiyle, tüm kamuoyuna önemle duyurulur.

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...