Türkeş 16’ncı ölüm yıldönümünde anıldı

4 Nisan 2013 15:34

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Alparslan Türkeş'in 16’ncı ölüm yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türk siyasi tarihinde önemli yeri olan Merhum Genel Başkanımız Alparslan Türkeş'i vefatının16’ncı yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tarihi iyi bilen, tecrübeli ve bilgili bir lider olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, ortaya koyduğu görüşler ile her zaman Türk Milleti'nin hislerine tercüman olmuştur. Adı Türk milliyetçiliği, vatan sevgisiyle özdeşleşen Başbuğ Alparslan Türkeş ömrünün sonuna kadar Türk Milleti'nin huzuru, birlik ve beraberliği uğruna Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmeye adamış ender insanlardan biridir.

Hayatını ülkesine ve milletine adamış, milletimizin yine bugünkü gibi Türkiye'nin bütünlüğü tehlikedeyken ve kendi değerleri içinden bir umut aradığı dönemde ortaya çıkarak, muhteşem eserlere damgasını vurmuş, gençliğimizin milli, dini ve ilmi olarak yetişmesine katkılar sağlamış gerçek bir dava adamıdır. Başbuğ Türkeş, ülküsünü, idealini, sevdasını, tüm milletle paylaşmıştır. Vatan ve millet sevgisini üzerinde barındıran önemli bir şahsiyettir. Merhum liderimiz Alparslan Türkeş'in ifade ettiği gibi, milliyetçi-ülkücü hareket, büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarı olarak doğmuş ve gelişmiştir."

 

Bu haber 870 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...