CHP İl Başkanı Şenol’dan Avukatlar Günü Mesajı

5 Nisan 2013 15:56

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, savunma mesleğinin özgürce her türlü baskı ve etkiden uzak olarak yapılabilmesi gerektiğini savundu.

Şenol’un mesajı şöyle: “Her yıl 1-7 Nisan tarihleri arası Avukatlar Haftası olarak kutlanmakta ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.Avukatlık kurumunun adil yargılamadaki katkıları çok büyüktür.Avukatlık mesleği riskli,zor ama çok işlevsel,olgunluk,anlayış ve sabır gerektiren bir meslektir.

Bu yüzden; savunma mesleğinin özgürce her türlü baskı ve etkiden uzak olarak yapılabilmesi,bizzat savunma hakkının ve hak arama özgürlüğünün kendisi için vazgeçilmez değerdedir.

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi ''Herşey kanun yapmaktan ibaret değildir.Aksine herşey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir.Uygulayan ,yerine getiren daima karar verenden kuvvetlidir.Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul edilemez.''

1-7 Nisan Avukatlar Haftası kapsamında 5 Nisan Avukatlar Gününün Hayırlı,Uğurlu,Mutlu olmasını ve tüm hukuk camiasına başarılar getirmesini diliyorum.

HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT”

 

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...