Dünyanın hiçbir yerinde ülkeler, etnik ve dini sorunları tek başlarına çözemiyorlar”

5 Nisan 2013 16:00

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tasarım ve Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen “21. Yüzyıl ve Ortadoğu’nun Geleceği” konulu konferans Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tasarım ve Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Adnan Çalık, Dr. Süleyman Gündüz’ün katılımıyla gerçekleşen konferansları geleneksel hale getirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dünyanın her gün, her dakika, her saniye farklı tarihi olaylara tanıklık ettiğini belirten Çalık, bu olaylara karşı doğru konumlama yapmak gerektiğini söyledi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise Ortadoğu konusunun Türkiye’yi derinden ilgilendirdiğini vurgulayarak “Türkiye Cumhuriyeti’nin komşularına, dünyadaki gelişmelere bigâne kalması beklenemez. Bizim kılcallarımız dünyanın her tarafında.” dedi. Ortadoğu’nun tüm medeniyetlerin orijini olduğunu belirten İbicioğlu, Ortadoğu’da hangi güçlerin neler yapmaya çalıştıklarının bilinmesi ve Ortadoğu meselesinin çok iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayarak Ortadoğu’nun herkesin elde etmeye çalıştığı bir bölge olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ TECRÜBESİ  İSLAM DÜNYASINA ÖRNEK

Konuşmaların ardından 22. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili, Yeryüzü Doktorları Türkiye Temsilcisi, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı ve Fotoğraf Sanatçısı Dr. Süleyman Gündüz tarafından verilen 21 Yüzyıl ve Ortadoğu’nun Geleceği konulu konferansa geçildi. SDÜ’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gündüz, her yüzyılın tarihsel bir zemini hazırladığını ve 21. Yüzyıl’da belirleyici güç olan ülkelere yeni ülkelerinde eklendiğini Türkiye’nin de kendi iç sorunlarını çözmesi halinde 21. Yüzyıl’ın en belirleyici aktörleri arasında olacağını söyledi.  Türkiye’nin demokrasi tecrübesinin İslam dünyasına örnek olduğunu ancak evrensel standartlarda demokratik yapıya sahip olmadığını belirten Gündüz, Türkiye’nin Ortadoğu’nun dönüşümünde önemli rol oynadığını vurguladı. Konuşmasının devamında dünyanın her yerinde etnik sorunların yaşandığını dile getiren Gündüz, “Dünyanın hiçbir yerinde ülkeler, etnik ve dini sorunları tek başlarına çözemiyorlar” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...