Prof. Özgür’den ‘İstifa etmeye zorlandım’ iddiası

25 Ağustos 2012 12:36

SDÜ Jeotermal Enerji, Yeraltısuyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, Rektör İbicioğlu tarafından baskı yapılarak  istifa ettirildiğini iddia etti. Özgür, 6 Ağustos 1999 tarihinde çalışmaya başladığı Süleyman Demirel Üniversitesi'nde, insanlar için faydalı işler yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Bir süre önce SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile aralarında, merkezde bulunan bir çalışma arkadaşının kendisine psikolojik baskı yaptığı gerekçesiyle tartışma yaşandığını ve ardından İbicioğlu'nun önüne boş bir kağıt atarak kendisinden istifasını istediğini anlatan Özgür, bunun üzerine kendisinin de kağıdı geri atarak, istifayı kabul etmediğini kaydetti.

Özgür, daha sonra yaşananları şöyle anlattı: "Rektör bey, daha sonra tekrar beni odasına çağırarak bazı şahitlerin yanında bana, 'Nevzat bey, siz de benim önüme kağıt atarak rencide ettiniz, en azından bunun telafisi için bir istifa dilekçesi verin, ben bu dilekçeyi değerlendirmeye alacağım ve değerlendirme sonucunda (İstifa dilekçeniz kabul edilmemiştir) diye bir yazı göndereceğim, bu sorunu böyle çözmüş olacağım' dedi. Ben buna inandım, 9 Temmuz'da istifa dilekçemi kendilerine sundum ve istifam kabul edildi."

Hakkını hukuki yollardan arayacağını dile getiren Özgür, çalışmalarına ise evinin bodrum katında hazırlattığı kütüphanesinde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise merkez müdürlerinin atama işlemlerinin kendi yetkilerinde olduğunu, buralarda istifaya zorlamanın söz konusu olmayacağını söyledi.

Üniversitede çalışanların kamu görevi yürüttüğüne dikkati çeken İbicioğlu, "Çalıştığı merkezde hocamızla ilgili yazılı ve sözlü şikayetler söz konusuydu. İstifaya zorlama olmamıştır. Türkiye bir hukuk devletidir ve herkes hakkını arayabilir. Hocamız istifa etmiştir. Bizde herhangi bir zorlama olmamıştır. Kendisinin atamasını bir yıl önce ben yaptım, kendisiyle çalışmaya başladım, dediği gibi olsa çalışmayabilirdim, atamasını yapmayabilirdim" dedi.

Jeotermal Enerji, Yeraltısuyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin performansının yetersiz olduğunu vurgulayan İbicioğulu, Prof. Dr. Nevzat Özgür'ün, bir yıl önce vaat ettiği amaçlara göre yönetim uygulamadığını ileri sürdü.

Merkezin istedikleri başarılara ulaşamadığını ifade eden Rektör İbicioğlu, "Ayrıca personel arasında yaşanan huzursuzluklar ve şikayetler söz konusuydu. Merkez kimsenin malı değil. Herkes gelip geçici. Başarıyı yakalayan, performansı yükselten çalışmalarını sürdürür” dedi.

 

Bu haber 938 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...