“Engelliler Konusunda Isparta’da Çok Güzel Gelişmeler Oluyor”

5 Nisan 2013 17:29

7. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Süleyman Demirel Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılıyor.

SDÜ ‘Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi’ ile ‘Engelsiz SDÜ Birimi’ işbirliğinde yapılan çalıştayda ilk olarak açılış konuşmaları yapıldı.

Vali Memduh Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, SDÜ Rektör Yardımcıları prof. Dr. M. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, ilgili daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademisyenler, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla SDÜ Kültür Merkezinde yapılan çalıştayda özürlülerin üniversitelerde karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı.

ENMER Müdürü ve Birin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel’in kısa selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Numan Tamer; “Öncelikle üniversitemizin böyle önemli bir konuya ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Bu doğrultuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Engellilerle ilgili olarak öğrencilerimiz başta olmak üzere idari ve akademik personelden neler yapılabilir hakkında çeşitli çalışmalar yapılıyor. Üniversite olarak bu manada gerekli öğrencilerimize yardımcı verilmesi, eğitim materyalleri konusunda yardımcı olunması, barınma sağlanması, sosyal destek ve yardımlar gibi konular başta olmak üzere engelli öğrencilerimize her türlü kolaylık sağlanmaktadır” dedi.

Engelli kişilerin eğitimde, istihdamda, sosyal hayatta engelsiz kişilerle birlikte olmasına önem verdiklerini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi,   hayatın belli bir standarda göre hazırlanmış olmasına rağmen standardı genişletmek istediklerini, bu anlamda da geçen yıl Türkiye'nin 7 bölgesini dolaşarak, bölge yöneticilerine erişilebilirliği anlattıklarını kaydetti.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz, engelliler adına Isparta’da çok güzel gelişmelerin olduğunu söyledi.

Vali Oğuz konuşmasında; “Öncelikle emeği geçenleri kutluyorum, çünkü çok önemli bir çalıştay icra ediliyor. Bu projeye bir mutluluk projesi diyebiliriz. Mesele bir insanlık meselesidir, yani başkaları mutsuzken siz mutlu olamazsınız düşüncesinden yola çıkılmalıdır.

Engellilerle yönelik olarak gönüllü kuruluşlar ve devlet tarafından güzel çalışmalar yapılıyor. Ancak yapacağımız daha çok işin olduğunu da söylemek lazım.

Isparta’da bu konuda güzel gelişmeler oldu ve olmaya da devam ediyor. Biz vilayet olarak bir yönerge yayınladık ve özürlülerle ilgili olarak bir koordinasyon merkezi kurduk. Ayrıca konuyla yakından ilgili işadamlarıyla yaptığımız bir çalışma var. Gündüz özürlü çocuklarını bırakıp kendi işlerini yapmak isteyenlere hizmet verecek olan bir uygulama okulu ve iş atölyesi gibi bir projemiz var. Bunu %90 bir hayırsever vatandaşımızın imkanlarıyla yapıyoruz. Bir ruhsat meselesine takıldı, belediyeden bu konuda rica ettik, inşaat ruhsatını aldığımız takdirde hemen inşaata başlayacağız. İnşallah bu ay içerisinde temelini atar ve kısa sürede bitiririz. Ödeme problemimiz yok, maddi problemimiz yok.

Tekrar emeği geçenleri kutluyorum. Biz vilayet olarak özürlülerle, engellilerle ilgili olarak bütün çalışmalarınızda biz sizlerle beraberiz” dedi.

Konuşmalardan sonra emeği geçenlere plaketleri verildi.

Ardından iki gün sürecek olan çalıştaya geçildi.

            

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...