Merhum Türkeş için mevlit okutuldu

5 Nisan 2013 17:30

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) merhum lideri ‘Başbuğ’ Alparslan Türkeş, ölümünün 16. yıldönümünde anıldı. Isparta Belediyesi tarafından merhum Alparslan Türkeş için Mimar Sinan Camii’nde ikindi namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okutuldu ve helva dağıtıldı. Mimar Sinan Camii’ndeki mevlide Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cami çıkışında vatandaşlara helva dağıtılırken, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ülkücü hareketin lideri merhum Alparslan Türkeş’i ölüm yıldönümünde dualarla andıklarını belirterek, “O’nun büyüklüğünü, O’nun yetiştirmiş olduğu gençliğin bu ülke için ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha şu sıkıntılı günlerde anlamış bulunuyoruz. Bu ülkeyi sevenler, Türk milliyetçileri,  ülkücüleri olarak başta merhum Bağbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularımızla bir kez daha yâd ediyoruz. İnşallah O’nların bu emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

MHP’nin merhum lideri ‘Başbuğ’ Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Başbuğumuz için bugün camimizde Kur’an-ı Kerim okutuldu, kendisini yâd ettik. Türk siyasi tarihinde önemli yeri olan Merhum Genel Başkanımız Alparslan Türkeş'i vefatının16’ncı yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tarihi iyi bilen, tecrübeli ve bilgili bir lider olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, ortaya koyduğu görüşler ile her zaman Türk Milleti'nin hislerine tercüman olmuştur. Adı Türk milliyetçiliği, vatan sevgisiyle özdeşleşen Başbuğumuz Alparslan Türkeş ömrünün sonuna kadar Türk Milleti'nin huzuru, birlik ve beraberliği uğruna Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmeye adamış ender insanlardan biridir” şeklinde konuştu.

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...