Başarı bedel ister

6 Nisan 2013 13:21

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, Isparta’nın YGS’de yakaladığı başarının temelinde öğretmen ve velinin olduğunu savundu. Velinin duyarlılık konusunda kabuğunu kırdığı zaman başarının geldiğini ifade eden Öztürk, ayrıca SDÜ ile işbirliği yaparak öğrencilerin üniversiteye giderek hocaların dersine girerek mesleklerini seçmelerini sağlayacaklarını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, Isparta’nın Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) başarısını değerlendirdi. Başarının altında yatan ana sebebi açıklayan Öztürk, çok önemli mesajlar da verdi. Isparta’ya geldiği ilk günden bu yana hep veli duyarlılığından bahsettiğini açıklayan Öztürk, şunları söyledi: “Siz istediğiniz kadar kendinizi parçalayın. Ben yıllardan beri bu işin içindeyim. Ben Isparta’ya gelir gelmez aile eğitimlerinden bahsettim, veli duyarlılığından bahsettim. Siz öğretmen ve ailelerin duyarlılığını göz ardı edersiniz başarı sağlayamazsınız. Siz istediğiniz kadar fildişi altında kuleler yapın, sınıf mevcutlarını 10’a düşürün, teknolojilerle donatın. Eğer orada öğretmenle veli birlikte hareket etmiyorsa, özellikle bunu okul yöneticileri yapamıyorsa başarı olmaz. Unutmayın başarı bedel ister. Bedellerin en büyüğü mutlu olmaktan geçer. İnsanları mutlu etmeliyiz. Eğer veli duyarlı değilse kesinlikle başarı sağlayamazsınız. Buraya geleli 3 ay oldu. Bu başarıda ‘Benim katkım var’ demek yanlış olur. Burada en büyük başarıyı öğretmenlerim ve veli sağlamıştır. Ben burada istediğim kadar müdürcülük oynayayım. Veli duyarlılık konusunda kabuğunu kırdığı zaman başarı geliyor.

ÖĞRENCİLERİMİZ SEÇECEKLERİ MESLEĞİ ÖNCEDEN GÖRECEKLER

Öte yandan SDÜ ile protokol imzalayacağız. Tüm öğrencilerimiz üniversitemize giderek istediği fakültede, istediği sınıfta hocayı dinleyerek kendini mesleğine hazırlayacak ve öyle meslek seçecek. Ona göre kendine hedef koyacak. Bu çalışmalar son günlerde ülkemizin her tarafında yapılmaya başlandı. Biz hedefimizi bilinçli koyuyoruz. Yönetimde işbirliği olmaz, hizmette işbirliği olur. Ben okulları dolaşıyorum. Kurumsallaşma ile kişisel gayretler birbiri ile yarışmadığı sürece başarı kazanamazsınız. Kurumsallaşmaya ve kurumlar arası yarışa çok önem veriyoruz. Bu çok önemli bir paradigmadır.”

 

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...