“Dostluk Yolu 2020 sonunda bitecek demişlerdi!”

24 Ocak 2021 12:19

İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız, İnşaat çalışmaları devam eden Isparta-Burdur Dağ yolu duble yol çalışmalarının 2024’de biteceğini iddia etti. Yıldız, “hani 2020’de bitecekti?” Diye sordu.

Bu arada İyi Parti Merkez İlçe basın açıklamasında büyük bir hataya imza atıldı. Isparta-Burdur dağ yolu için 2021 için 1 milyon TL ödenek ayrılırken 1000 TL ödenek ayrıldığı belirtildi. Halbuki yatırım programlarındaki rakamlara teknik olarak 000 ekleniyor. İşte o açıklama:

“Isparta-Burdur Dostluk yoluna farklı bir pencereden bakarak, konuyu sizlerle paylaşmak İstedim…Bu güne kadar bu konu hakkında İyi Parti teşkilatı olarak açıklama yapmamamızın nedeni Resmi Gazete de 2021 yılında Isparta’yla ilgili yatırımların yayımlanmasını beklememizden kaynaklandı.

Ben bu açıklamamda Ovit Tüneli ile Isparta-Burdur Dostluk yolunu karşılaştırmak istiyorum… Bu konunun  Isparta ile alakası ne diye düşünebilirsiniz…Haklısınız…Ama açıklamalarımı birazcık sabrederek dinlerseniz mutlu olacağım.

Değerli Basın Mensupları,

16 Ocak 2021 tarihli  Resmi Gazetedeki açıklamalara göre Isparta-Burdur Dostluk yolu için ;

Başlangıç tarihi:2018 

Bitiş Tarihi: 2024  olarak öngörülüyor.

Yani 14 km’lik yol (Yılda ortalama 2,4 km. yapılarak)tam 6 yılda bitecek….Tabi  biterse… Niçin biterse diyorum; çünkü bu yol için 2019 yılında olduğu gibi 2021 yılı için konan ödenekte dikkat  buyrun tam 1.000TL.(yazıyla bin TL.)dir.

Biliyorum iktidar partisi milletvekillerimiz hemen celallenecek…(Belki fasıllar arası aktarma yaparak yolun yapılıyor-muş  gibi görünmesi için para aktarmaya çalışacaklar). 

          Geçen haftalarda dedikleri gibi hemen açıklamalarda bulunacaklar…Bu kış gününde Dostluk yolunda çalışmalar devam ediyor, diyecekler…Varsın desinler…Ama gerçek bu. Bu yol hep seçim dönemlerinde malzeme olarak kullanıldı, kullanılacak…

       Tıpkı Ak Parti Milletvekili Sayın Uğur Gökgöz’ün 03.Mart.2020 tarihinde basına yaptığı açıklamada: 

“Ben seçildiğimiz dönem içerisinde dedim ki bu dönem içerisinde Isparta’mızın duble yolla alakalı bütün her şeyi bitecek dedim. 

2020 yılının sonunda Isparta – Burdur dostluk yolunun duble yol çalışmaları bitecek.” demesi gibi.

             Sayın Gökgöz bu açıklamasında 202O yılında Dağyolu bitecek demiş ama…Sene 2021 yol orada.O yoldan Burdura gidip gelenler, şu anda o yolun bitmediğini görüyor.

 Resmi Gazete’ye göre ise  bu yol,2021-2022-2023… yılları geçecek yol tam üç yıl sonra 2024 yılında bitecek…

 Bari 14 Km’lik yolu, 2023’ te 100 yıl kutlamalarında hep birlikte törenle açsaydık…   

           Gelelim 14,3 Km’lik Ovit Tüneline :

Ovit Tüneli Türkiye’nin en uzun tüneli tam 14.3 km dir.  Dünyanın en uzun çift tüplü tüneldir. Temeli 2012 de atıldı ve 2018 yılında tünel ulaşıma açıldı…Yani 6 yılda sadece senenin 4 ayı kar olmadığı zamanda ,zorlu tabiat şartlarına rağmen 2640 rakımda/yükseltide, dağları delerek tam 6 yılda 14.3 km’lık tünel bittirildi…

           Biz Isparta-Burdur dağ yolunda tünel açmıyoruz… Dümdüz bir bölgede, yılda ortalama 2,4km yol açarak, 6 yılda 14 Km’lik yol tamamlanacak diye bekliyoruz… Sizlere oy verenler ve Ispartalı hemşerilerimiz bunu hak etmiyor.

          Ak Parti Millet Vekillerimiz lütfedip bu yolla bundan sonra ciddi bir şekilde ilgilenirlerse, Biz yine de hizmetlerinden  dolayı kendilerine teşekkür etmesini de biliriz.çünkü;

           Hemşerilerimiz de bu gerçekleri görmektedir…Onlar da bu yolun bitti bitiyor,söylemlerinden  bıktı…Ben buradan sessiz çoğunluğun sesi olarak 14 km’lik dağ yolunun hikayesini dile getirdim. Kısacası:

        Biz diyoruz ki, Isparta’nın şu anda Burdur-Isparta dağ yolunda olduğu gibi  Şehirlerarası  yollar konusunda, Dereboğazı  yolunda, Konya- Isparta yolunda sahibi yok…

Bu yolları bitirmek İnşaallah İYİ’lerin iktidarına nasip olacaktır…”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1924 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...