Beykan Şimşek, forma peşinde

24 Ocak 2021 12:22

Ispartalı genç yetenek Beykan Şimşek, Göztepe’ye transfer olduktan sonra şimdi de ilk 11’de yer almak için mücadele ediyor.

 

Ispartalı futbolcu Beykan Şimşek, Göztepe formasıyla tekrar Süper Lige döndü. Şimşek, özellikle ofansif futboluyla göz dolduruyor.

1 Ocak 1995 doğumlu olan Beykan Şimşek, ailesinin desteğiyle ve babası Hakan Şimşek’in de eski futbolcu olmasıyla futbola; 12 yaşında, Isparta Gençlikspor'da başladı. Bu sırada, eski basketbolcu olan annesinin isteğiyle basketbola da başlayan ve bir sene boyunca basketbol oynayan Beykan, tercihini futboldan yana yaptı. Futbola, 14 yaşında Fenerbahçe'de devam etti. Fenerbahçe'nin çeşitli yaş kategorilerinde forma giyen Beykan, etkili performansıyla A takıma kadar yükselmeyi başardı.

Beykan, 2013 yılında teknik direktör Aykut Kocaman tarafından Fenerbahçe A takımın Antalya'daki kampına çağrıldı. Kamp süresi boyunca etkili bir performans sergiledi ve takımıyla 2016 yılına kadar sözleşme imzalayıp, profesyonelliğe adımını attı. Beykan, 20 Ocak 2013 tarihinde oynanan ve 2-2 biten Elazığspor maçında ilk kez takımın 18 kişilik maç kadrosunda yer alsa da o maçta forma giyemedi. 23 Ocak 2012 tarihinde ise; Türkiye Kupası mücadelesinde 3-0 kazanılan maçta, Bursaspor karşısında maçın 72. dakikasında Miroslav Stoch'un yerine oyuna girdi ve o maçta gol atarak hem kariyerindeki, hem de Fenerbahçe forması altındaki ilk maçında ilk golünü atmış oldu. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Beykan; "Gerçekten şu anda anlatılamayacak kadar mutluyum. Böyle güzel bir gol atmak, böyle bir statta özellikle mükemmel oldu benim için." sözlerini söyledi. 11 Temmuz 2013 tarihinde kiralık olarak Karabükspor'a transfer oldu. Daha sonra Adana Demirspor, Demir Grup Sivasspor, Altınordu, Sakaryaspor, Ankaraspor formaları giyen Beykan Şimşek, şimdi de tekrar Süper Lige döndü ve şimdi de Göztepe için ter dökecek.

Süper Lig’de 38, 1. Lig’de 112 ve 2. Lig’de 31 maçı bulunan Şimşek, yeniden çıkış yakalama peşinde.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1512 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...