Engelliler için uygulama okulu yapılacak

6 Nisan 2013 13:27

Vali Memduh Oğuz, gündüz engelli çocuklarını bırakıp kendi işlerini yapmak isteyenlere hizmet verecek olan uygulama okulu ve iş atölyesi projelerinin olduğunu ve yakında inşaat çalışmalarının başlayacağını müjdeledi.

Isparta’ya engelli çocukların eğitim göreceği ve vakit geçirebileceği yeni bir uygulama okulu yapılacak. Bunun müjdesini veren Vali Memduh Oğuz, Isparta’da engelliler adına çok güzel gelişmelerin yaşanacağını belirtti.

MESELE İNSANLIK MESELESİ

Bu konun bir insanlık meselesi olduğunu ifade eden Vali Oğuz, “Yani başkaları mutsuzken siz mutlu olamazsınız düşüncesinden yola çıkılmalıdır. Engellilerle yönelik olarak gönüllü kuruluşlar ve devlet tarafından güzel çalışmalar yapılıyor. Ancak yapacağımız daha çok işin olduğunu da söylemek lazım. Isparta’da bu konuda güzel gelişmeler oldu ve olmaya da devam ediyor. Biz vilayet olarak bir yönerge yayınladık ve özürlülerle ilgili olarak bir Koordinasyon Merkezi kurduk” dedi.

YÜZDE 90’I BİR HAYIRSEVER TARAFINDAN YAPILACAK

Öte yandan engelli çocuklar için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını bildiren Vali Oğuz, “Ayrıca konuyla yakından ilgili işadamlarıyla yaptığımız bir çalışma var. Gündüz özürlü çocuklarını bırakıp kendi işlerini yapmak isteyenlere hizmet verecek olan bir uygulama okulu ve iş atölyesi gibi bir projemiz var. Bunu yüzde 90 bir hayırsever vatandaşımızın imkânlarıyla yapıyoruz. Bir ruhsat meselesine takıldı, belediyeden bu konuda rica ettik, inşaat ruhsatını aldığımız takdirde hemen inşaata başlayacağız. İnşallah bu ay içerisinde temelini atar ve kısa sürede bitiririz. Ödeme problemimiz yok, maddi problemimiz yok” diye konuştu.

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...