Mecliste “Algılama” polemiği

6 Nisan 2013 13:31

Nisan ayı Belediye Meclisi son birleşimi karşılıklı polemiklere sahne oldu. İmar Planı tadilatlarının görüşüldüğü sırada meclis üyeleri arasında algılama tartışması başladı. Meclise 10 dakika ara verilmek zorunda kalındı. Güvenlik hazır bekletildi.

Belediye Meclisi beşinci yani son birleşimi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında gerçekleştirildi. Son birleşim polemiklerle son bulurken, Başkan Günaydın bir süredir konuşmadığı Çünür’deki arsa şaibesi konusunda açıklama yapmak istedi. Bu kez de sorunun sahibi İsmail Tanışman Meclisi terk etti.

TARTIŞMA İMAR KOMİSYONU MADDELERİ GÖRÜŞÜLÜRKEN BAŞLADI

İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu maddeleri okumak üzere kürsüye geldi. 13 madde karara bağlandı. MHP’li Meclis Üyeleri komisyondaki 33 maddenin 13’ünün görüşülmesine tepki gösterdi. 17 maddenin daha görüşülmesi talebinde bulundu. Polemikler tam da bu sırada yaşanmaya başlandı. İşte yaşananlar;

ALGILAYAMADIK

İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, “Biz komisyona daha yeni seçildik. Nasıl hepsini görüşebilirdik. Zaten maddelerin çoğu 3 aydır bekliyordu. Hatta Çarşamba günü o yağmurda birçok yeri dolaştık. Biz burada Isparta halkını temsil ediyoruz. Ciddi kararlar almamız gerekiyor. Maddeler üzerinde şahsıma gelen bazı şikâyetler vardı. Hatta şaibeli konular olduğu iletildi. O yüzden Meclise sunmadık. Daha rahat ve geniş zamanda bunları değerlendirmek için gelecek meclise attık. Çünkü algılayamadık.”

Başkan Günaydın, “Katırcıoğlu belli ki dersine iyi çalışmamış.”

TEVFİK BEY DOSYAYI AÇMADAN KAPATTI

İmar Komisyonu Üyesi Uğur Bestelci, “Tevfik beyin dediği gibi olmadı. Biz daha önce bu konuları görüşmek üzere bir araya geldik ve dosyayı açmadan kapattı. Bunlar Isparta’nın meseleleri. Babamız da olsa düşmanımız da olsa görüşmek zorundayız. Zaten kendisi de algılayamadığını itiraf etti. Ayrıca şaibelerden bahsetti. Kendisinde hâkimlik savcılık yetkisi de yok. Eğer ortada kamu menfaati varsa komisyon sadece tavsiye eder, yorum yapamaz. Biran önce işini yapmak isteyen yatırımcılar var. Bunları bekletemeyiz. Ben zaten görüşmemizde ertelememiz konusunda itirazda bulundum. Ben Metin Kaya ve grubuna teşekkür ediyorum. Burada imar komisyonu çalıştırılmamak adına hareket ediyor. İnşallah Tevfik Bey şimdi algılamadığı konuları algılamıştır.

SİZİN 3 AYDA ALGILAYAMADIĞINIZI BİZ 3 GÜNDE NASIL ALGILAYALIM?

Katırcıoğlu, “Sizin 3 ayda algılayamadığınız konuları biz 3 günde nasıl algılayacağız peki? 33 maddeye 3 günde nasıl karar vereceğiz. Biraz önce de dediğim gibi göreve geleli daha kaç gün oldu? Bizler Uğur Bestelci gibi yüksek mühendis olamadığımız için başarılı olamadık.”

Başkan Günaydın, “Tevfik Bey algılayamadığını ifade ediyorsun. O zaman bu kürsüde konuşmana da gerek yok.”

NİYE ACELE EDİYORUZ?

Katırcıoğlu, “Madem Başkanım 3 aydır neden buna müdahale etmediniz? Neden maddelerin görüşülmesini sağlamadınız? Eşit davranın lütfen. Ona değer veriyorsunuz, bize de değer verin. Niye acele ediyoruz? 20 gün sonra zaten tekrar görüşeceğiz bunları.”

MANZARA HOŞ DEĞİL

Ahmet Aydemir, “Manzara hoş değil. Ayrıca Başkanım sizin meclis üyelerine hitaplarınız hiç hoş değil. Bizler burada Belediye Kanunlarına göre hareket ediyoruz. Arkadaşlar dersine çalışmış ne güzel keşke her zaman böyle olsalar”

Polemiğin ardından Meclis Üyesi Metin Kaya 1, 8 ve 19 nolu maddeler dışında diğer ertelenen 17 maddenin görüşülmesini teklif etti. Teklif kabul edildi. Meclise bu dakikada 10 dakika ara verildi. Arada birçok meclis üyesi belediyeyi terk etti. Ayrıca güvenlik görevlisinin de mecliste hazırda bulunması dikkatlerden kaçmadı.

ARSA ŞAİBESİNE PAZARTESİ GÜNÜ CEVAP VERECEĞİM

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman’ın arsa şaibesi sorusunu da yanıtlamak istedi. Tanışman Meclisi yarıda terk etti ve bugüne kadar açıklamadığı için protesto ettiğini açıkladı. Başkan Günaydın da “Tanışman yerli, yersiz önümden arkamdan konuşuyor. Ben ona güzel bir cevap verecektim ama meclisi terk etti.  Ben onun gibi arkasından konuşmayacağım. O yüzden pazartesi günü açıklamak istiyorum. Tanışman da basından takip etsin sorusunun cevabını” dedi.

ADALETLİ OLACAK EN SON KİŞİ SAYIN AYDEMİR

Öte yandan geçtiğimiz gün Meclis Üyesi Ahmet Aydemir’in de “Başkan Günaydın, Hz. Ömer gibi adaletli olacağım demesine rağmen yaptıkları ortada” sözlerine de cevap verdi. Günaydın, “Ben bundan 9 yıl önce ilk Belediye Başkanı olduğumda çok samimi bir şey söylemiştim. Dedim ki seçilirsem Hz. Ömer’in adaletini uygulamaya çalışacağım. Ben kim Hz. Ömer Kim. Ben onun gibi nasıl olurum? Ben sadece âcizane uygulamaya çalışacağım dedim. Ama Sayın Ahmet Bey bunu yanlış anladı ve hakkımda konuştu. Ayrıca Sayın Ahmet Bey burada adaleti uygulayacak en son kişi de sizsiniz. Belediye Başkan Yardımcısı olduğunuz dönemde kızınız belediye aldınız ve çıkarken de tazminat almasını sağladınız. Biz bunları da biliyoruz” dedi.

EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN GÖRÜŞECEĞİZ

Aydemir ise bu sözlerin ardından sinirlendi ve “Başkanım konuyu aileye çekmenin bir manası yok. Madem öyle bundan sonra görüşürüz. Bakalım el mi yaman bey mi yaman” dedi. Başkan Günaydın ise bunun üzerine “Hadi görelim bakalım” yanıtını verdi. Nisan ayı meclisi bu polemikler ışında son bulmuş oldu.

 

 

Bu haber 1080 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...