Müracaatlar 400’ü buldu

25 Ağustos 2012 12:45

Isparta Belediyesi, Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladıkları ve Isparta’da 8-10-11 ve 12’nci sınıflarda eğitim gören ve SBS-YGS-LYS’ye hazırlanan gençlerin sınavlarda başarılı olmalarının hedeflendiği Oğuzata Derneği tarafından verilecek olan kurslara büyük ilgi gösteriliyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından geçen yıl projelendirilen ve bu kapsamda maddi durumu iyi olmayan ve dershaneye gidemeyen 450 öğrenciye Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği tarafından hazırlık kursları verilmişti.

Öğrencilerden kurs ve sınav dahil hiçbir ücretin talep edilmediği bu kurslar bu yıl Endüstri Meslek Lisesi’nde verilecek. Kurslar için müracaatlar okulların başlangıç tarihi olan 17 Eylül’e kadar devam edecek. Şu ana kadar kurslardan faydalanmak isteyen öğrencilerin sayısı 400’e ulaştı. Kayıtları yapılan öğrenciler için 4 Eylül Salı günü seviye tespit sınavı gerçekleştirilecek ve buna uygun olarak da sınıflar belirlenecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, maddi durumları iyi olmadığı için üniversiteye gidemeyen zeki kabiliyetli gençleri geleceğe hazırlayabilmek için kurs açtıklarını, deneme sınavı yapacaklarını, tüm bu çalışmalar için de hiçbir ücret alınmayacağını söyledi.

Üniversiteye gitmek istedikleri halde maddi sıkıntılar dolayısıyla sınavlara hazırlanamayan gençler için kurs açtıklarını ve bu yolla da ailelere katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneğini kurduklarını belirtti. ‘Bu dernek vasıtasıyla gençlerimize önce ücretsiz kurs verilmekte ve üniversite sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmaları sağlanmaktadır’ diyen Başkan Günaydın, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 10 yıllık bir protokol imzalandığını belirtti. Kurs verecek olan öğretmenlerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendiğine dikkat çeken Başkan Günaydın, “Bu proje ile Isparta’da 8-10-11 ve 12’nci sınıflarda eğitim gören ve SBS-YGS-LYS’ye hazırlanan gençlerin sınavlarda başarılı olmalarını hedefliyoruz. Bu hizmetlerden hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor” şeklinde konuştu.

Hazırlanan bu projeye destek veren Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür eden Başkan Günaydın, “Kurslarımıza katılan ve üniversiteye girme başarısı gösteren gençlerimize de eğitimleri süresince ihtiyaçları oranında burs vermeyi planlıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...