“Atabey Göleti ile Milas Mesireliğindeki havuzlara ihtiyacımız var”

9 Nisan 2013 18:50

Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Fakülte yönetimi ile birlikte Vali Oğuz’u ziyaret eden Prof. Dr. Çetinkaya, Su Ürünleri Fakültesi olarak desteklerinden dolayı Vali Oğuz’a teşekkürlerini bildirirken bazı talep ve isteklerde bulundu.

Fakülte olarak bugüne kadar sektöre 1300 mühendis yetiştirdiklerini belirten Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya; “Sayın Valim il özel idaresi olarak bizi desteklemenizi veya belli konularda bize görev vermenizi istiyoruz. Bu çerçevede fakültemizi ve fonksiyonlarını tanıtmak üzere sizin izin ve müsaadeniz çerçevesinde Isparta merkez ve ilçelerindeki liselerde tanıtım çalışması yapmak istiyoruz.

Sayın Valim fakültemiz şu anda merkez doğu yerleşkesinde eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Uygulamalı eğitim konusunda su kaynaklarına ihtiyacımız var. Şu anda il özel idaremizin denetiminde bulunan Atabey Göleti ile Milas Mesireliğindeki havuzlara ihtiyacımız var. Öğrencilerimizin araştırma ve geliştirme çalışmaları için bu alanların fakültemize tahsisi konusunda sizin olurunuza ihtiyacımız var” dedi.   

Isparta’nın su ürünleri açısında dikkat çekici bir vilayet olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise, Süleyman Demirel Üniversitesine vilayet olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Göller yöresinde su ürünleriyle ilgili olarak bütün Türkiye’ye mühendis yetiştirmiş, eleman yetiştirmiş ciddi bir ilmi müessesenin Isparta’da bulunması ‘İlim Şehri Isparta’ya yakışmış.

Tabi sayın dekanımızın da söylemiş olduğu gibi vilayetle işbirliği yapılacak olan bazı hizmet çalışmaları var. Milli eğitimle işbirliği halinde tahsil çağındaki gençlerimizi bu mesleğe ilgilerini çekebilme konusunda ortak çalışmaya memnuniyetle varız.

Öğrencilerin araştırma ve uygulama yapabilmesi için su kaynaklarına ihtiyaç olduğu belirtildi. Biz vilayet olarak bu konuda gerekli kolaylığı sağlarız. Ben mevcut göl ve göletlerimizde su ürünleri fakültemizin ihtiyacı olan her türlü çalışmayı yapabilmesi için maddi ve manevi katkıya hazırım” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.          

 

Bu haber 960 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...