BELMAŞ’a ‘kentsel yenilenme’ misyonu

3 Şubat 2021 17:44

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçmişte sosyal konut yaparak Türkiye’ye örnek olan BELMAŞ’ın kentsel dönüşüm ve kentsel yenilenme projelerinde etkin rol üstleneceğini açıkladı.

Belediye Meclisi’nin şubat ayı ilk toplantısında AK Parti Grubu’ndan BELMAŞ ile ilgili gündeme bir madde teklif edildi. Grup Sözcüsü Fahrettin Gözgün, BELMAŞ ile ilgili yapılacak çalışmalarda Başkanlık makamına yetki verilmesinin gündeme alınmasını önerdi. Teklif, oybirliği ile meclis gündemine alındı.

Başkan Başdeğirmen, BELMAŞ şirketini canlandıracaklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“BELMAŞ şirketimiz Isparta Belediyesi bünyesinde yıllarca konut yapmış. İnşaat ile ilgili işlerde bulunmuş. Şu an BELMAŞ şirketi sadece Isparta Belediyesi’ne ait. Atabey, Kuleönü, Sav belediyeleri ile İl Özel İdaresi paylarını satın aldık. Şirketin yüzde 100’ü belediyemize ait.

Belediyemizin üzerinde çalıştığı bir proje  var; Merkez Isparta. Eski fuar alanında imar yönünden değişiklikler yaptık. Oradaki mülk sahiplerimizin mağduriyetleri var. Orada çalışmalar yakında başlayacak. Merkez Isparta ile ilgili çalışmaları BELMAŞ üzerinden yürütmek istiyoruz. Belediyemizin inşaat yapan bir şirketidir. Geçmişte güzel çalışmalara imza atılmış. Biz de bir tık üzerine çıkmak istiyoruz. Halı Sarayı’nda güzel bir ofis oluşturduk. Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda, yıkılacak yapılarla ilgili, yenilenecek yapılarla ilgili, 18 uygulamalarında mülk sahibi ile yürütülecek görüşmeler bu ofisten gerçekleştirilecek. BELMAŞ bu konuda önemli bir misyon üstlenecek. Sizden bu konuda başkanlık makamına yetki talep ediyoruz.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1313 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...