“Isparta’ya master planı hazırlanmalı”

9 Nisan 2013 18:56

Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, Çünür’deki tarım alanlarının imara açılmasını sert bir dille eleştirdi. Özdemir ayrıca Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘’Yüksek kat vermek istemiyorum ama kuzu kuzu veriyorum’’ açıklamasına da karşı çıktı. Özdemir acilen Isparta için master planı hazırlanması gerektiğini bildirdi.

Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalarını eleştiren Özdemir, ‘’Sorun varsa yetki sende. Düzeltebilirsin’’ dedi. Çok katlı yapıların dünyanın her yerinde arttığı ancak Günaydın, karşı çıkmasına anlam veremediğini ifade eden Özdemir şunları söyledi: ‘’Eğer bir İlin eski yapısında bir yanlışlık varsa revizyon planını yaparsınız, düzeltirsiniz. Aynı şekilde İlin nazım planlarını, lejantını da düzeltebilirsiniz. Şimdi ortadaki çelişki şudur; Bütün dünya sosyal donatı alanlarını çoğaltıp yüksek binalar yaparken, kentimize yüksek binalar yapmak istemiyorum deyimi bence çok yanlıştır. Çünkü nüfus artıyor. Nüfus arttıkça her insana istediği derecede villalar yapamazsınız herkese istediği gibi 1-2 katlı evler yaparak kentin yüzölçümünü imara açıp binalarla dolduramazsınız.

TARIM ALANLARINA ŞEHİR KURMAK ÇOK YANLIŞ

Öte yandan Kentsel dönüşüme ihtiyacımız yok, Isparta’da çürük bina yok diyerek tarım alanlarını imara açmak, tarım alanlarına bir takım yeni Isparta İlini yerleştirmek bence çok büyük yanlış. Burada bizim üzerimizde durmamız gerekiyor. Bizim baktığımız pencere oradaki tarım alanlarının imara açılması. Isparta’nın mutlaka bir master planının hazırlanması gerekiyor. Kentin geleceği için herkese görev düşüyor.’’

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...