Mimarlar Odası Mimar Sinan’ı andı

10 Nisan 2013 18:09

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Mimar Sinan’ı ölümünün 425’nci yılında andı.

Kuyu’nun mesajı şöyle: “Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan geniş bir coğrafyada dünya yapı mirasına çok sayıda anıtsal eser kazandıran Koca Sinan’ı ölümünün 425. yılında saygıyla anıyoruz.

Mimarlar Odası olarak, Sinan’ın kendi çağından günümüze dek yapıtlarıyla sunduğu mesajı doğru anlayarak bundan dersler çıkarmanın, O’na, toplumumuza ve mimarlığa olan borcumuzun bir gereği olduğu inancıyla meslekî çalışmalarımızı sürdürme çabası içerisindeyiz.

Mühendislik yeteneği ile mimarlık zarafetini bütünleştiren büyük ustanın eserleri, bulunduğu kentlere silüet, estetik, sanat ve kimlik değerleri katmıştır. Günümüzde dahi bu yapıtlar, bulundukları kentleri biçimlendirmekte, yaşamımızı etkilemekte ve mimari nitelikleri nedeniyle bilimsel araştırmaların ilgi odağında yer almaktadırlar.

Bu bağlamda öncelikle Koca Sinan’ın tarihsel süreçte ve günümüzün mimarlık ve şehircilik ortamı içerisinde ifade ettiği değerlerin, günümüz mimarlık dünyasına örnek olması ve kent yöneticilerimize de yapılaşma hareketlerinde ışık tutması dileğimizle Mimar Sinan'ı bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Saygılarımızla.

 

Bu haber 933 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...