Yenice Mahallesi sakinleri Doğalgazla tanıştı

18 Mart 2021 17:59

Yenice Mahallesi’nin üst kısımlarında kalan, dar sokaklarını görüntüledi. Türkiye’nin en dar sokağı olabilecek bir mevki. Yenice Mahallesi 2514 Sokak. Sokaktan iki kişinin yan yana yürümesi mümkün değil. U şeklindeki sokakta 4 ev var. Yan yana sıralanmış, avlulu. Isparta’nın eski yaşamının aynası.

İmarda kapalı parsel sokak olarak bilinen bu sokaklarda doğalgaz 2019 gelinceye kadar yoktu. Yenice, Dere, Keçeci, Doğancı gibi eski mahallelerdeki bazı sokaklarda doğalgaz kullanımı Şükrü Başdeğirmen’in belediye başkanlığına seçilmesinden sonra başladı. Kanalizasyon hattı, su hattı, elektrik hattının olduğu sokaklarda sadece doğalgaz yoktu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları ile Torosgaz nezdinde yapılan çalışmalar sonucunda kapalı parsel sokaklara tek tek doğalgaz kutusu yerleştirildi. Isparta’ya 2006 yılında gelen doğalgaz Yenice, Dere, Keçeci ve Doğancı’nın sorunlu, eski sokaklarına 15 yıl aradan sonra geldi. 15 yıl sonra doğalgaz ile tanışan sakinler mutluydu ama geç kalınmasına tepkili.

Ispartanın eski mahallelerinden Yenice Mahallesi Muhtarı İsmail Akkaya, daha önce defalarca konuyu iletmelerine rağmen çözüm bulunamadığını anlattı. Yenice Mahallesi’nde doğalgaz getirilemeyen sokakları tek tek gösteren Muhtar Akkaya, “Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen göreve geldikten sonra hemen çalışmalar başladı. Mahallemizin kapalı parsel sokaklarına doğalgaz döşendi. Şimdi insanlarımız doğalgaz kullanıyor. Buralarda soba yakmak çok zor. İnsanlar yaşlı, kova taşımakta zorlanıyor. Allah’a şükür doğalgaza kavuştular” dedi.

Mahallenin 2514 Sokak sakinlerinden Osman Muşmula da geç gelen doğalgaza tepkili. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden Muşmula, “30 yıl önce belediye kanalizasyon hattı getirmiş. Doğalgaz istiyoruz imarda yok deniliyor. İmarda yok da nasıl kanalizasyon, su hattı getirildi. Sayın Başkanımız Şükrü Başdeğirmen sayesinde doğalgaz ile tanıştık. Şimdi kolaylıkla ısınıyoruz” diye konuştu.

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 1867 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...