İŞKUR’dan hayati proje

10 Nisan 2013 18:22

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Isparta’daki ortaokul ve lise düzeyinde bulunan okullardaki son sınıf öğrencilerine ileride doğru mesleği seçebilmeleri için yeni bir çalışma başlattı. İş ve Meslek Danışmanları tüm okulları tarayıp öğrencilere bu konuda yardımcı olacak.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çocukların gelecekte doğru mesleği seçebilmeleri adına hayati bir proje başlattı. İl Müdürü Hüseyin Ergin, özellikle ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerini becerilerine göre doğru okullara yönlendirmek ve ardından da doğru mesleği seçebilmeleri adına önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Yaklaşık 1 aydır bu proje üzerinde yoğunlaştıklarını ve meslek seçmenin hayat seçmek olduğunu belirten Ergin, şunları söyledi: “Okullarda öğrencileri doğru meslek seçimi için yönlendiriyoruz. Öğrencilere bu bilinci yerleştirmek gerekiyor. ‘Meslek seçerken neye dikkat etmeleri geriyor’ biz bunları anlatacağız. Aksi takdirde seçtikleri okuldan eğer zevk almıyorlarsa, ilgileri, becerileri o yönde gelişmemişse başarılı olamayacaklardır. Bunun da önemini anlatıyoruz. Isparta’da hemen hemen lise düzeyinde tüm okullarımızı taradık. Ayrıca orta son sınıf öğrencilerimize bu bilgilendirmelerimiz devam ediyor. Bu bizim için çok önemli. Bu çalışma Türkiye genelinde olan bir uygulama.

BİLİNÇLİ NESİL YETİŞMESİNİ AMAÇLIYORUZ

Stratejimiz bu yöne doğru kaydırıldı. İnsanları bilinçli şekilde yetişmelerini, bilinçli şekilde okula gitmelerini, bilinçli şekilde meslek seçmelerini sağlamak istiyoruz. Çocuklar okul seçerken neye dikkat ediyorlar? Hiçbir şeye. Annesi babası seçiyor. ‘Şu okul yakın oraya gitsin’ deniliyor. Bu değil. Öncelikle çocuğa sorulmalı. Çocuk neyi istiyor? Yeteneği hangi alanda? Çocuk bunu keşfederse uygun meslek dallarını seçebilir ve daha başarılı olur. Örneğin kişi kandan korkuyorsa, doktor ya da hemşire olmasının bir manası yok. Başarılı olamaz.

VELİLER ÇOCUKLARINI ZORLAMASIN

Mesleki Bilgi Merkezimiz var. Burada 600-700 meslekle ilgili bilgiler var ve kitaplar halinde mevcut. Öğrencilerimizi buraya da çekmek istiyoruz. Biz meslek seçmenin önemini anlatıyoruz. Meslek seçmenin altyapısını oluşturuyoruz. Burada velilere de büyük görevler düşüyor. Çocuklar kendini tanıdıkça kararlarını versinler, zorlamasınlar. Velilerimize de bilgilendirme yapma konusunda çalışmalarımız olacak. Son 1 aydır bu çalışmalara yoğunlaştık.”

 

 

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...