Türk Sağlık-Sen’den Vali Oğuz’a ziyaret

27 Ağustos 2012 19:02

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız ve yönetimi Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Isparta’da yürütülen sağlık hizmetleri karşılıklı olarak görüşüldü.

Sağlık çalışanlarının daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız; “Sayın Valim ancak sağlıkta yeni yapılanma kapsamında il sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüklerinde idari kadro atamalarında yaşanan sıkıntılar çalışanların performanslarını olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.

İki yıla yakın zaman içerisinde hem mevzuat itibariyle, hem de ekip kadro itibariyle en çok değişikliğin sağlık teşkilatında olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz;  “Eskiden Türkiye’nin en fazla sıkıntı çektiği konu sağlık konusuydu. Ben 1988 yılında Burdur’a Vali olarak atandığımda devlet hastanesi inşaatının 18 yıldır devam ettiğini öğrendim. 1970 yılında temeli atılmış ve 1988 yılında inşaat hala devam ediyor. Hastane inşaatı bittiğinde şunu gördük ki, projesi 20 sene öncesine göre yapıldığı için hastanenin ambulans giriş çıkışlarında, asansör sistemlerinde sıkıntılar meydana geldi. Yani hastane açıldığında ihtiyacı karşılayamayacağı anlaşıldı. O yıllarda bu durum Türkiye’nin hemen hemen her yerinde aynıydı.

Ancak son yıllarda yapılan yeni düzenlemelerle Türkiye sağlık alanında dünya ile yarışır hale geldi ve hatta bazı alanlarda dünyanın önüne geçti. Çok şükür bugün vatandaşlarımızın tamamı istisnasız olarak sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Zaman zaman söylüyoruz, Isparta’da bugün bin tane hekim var. Türkiye bugün hasta başına düşen doktor ve yatak sayısı itibariyle Avrupa’nın ileri ülkelerinden daha iyi durumda. Bunu şunun için söylüyorum; bu hizmeti veren sizlersiniz ve bu başarı sizin ekibinize, sizin arkadaşlarınıza ait.

Benim prensibim idarede yaygın sorumluluk anlayışıdır, yani yardımcı hizmetliden valiye kadar herkes yönetime katılmalı ve sorumluluk birlikte üstlenilmeli. O zaman hizmet istişare ile yürütülür ve kararın alınması birlikte sağlanmış olur. O bakımdan istişarelere daha fazla katılmanızı arzu ediyorum.

Ben hasta bakıcısından, hizmetlisinden, hemşiresinden, doktorunda, idari personelinden, sağlık müdürüne kadar hepsinden çok memnunum. İstikrarlı hizmet anlayışından memnunum, hakka ve hukuka uygun çalışmalarınızdan memnunum” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...