“Projeyi Belediye Meclisi engelleyemez”

10 Nisan 2013 18:23

BAKA desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi Kampusuna yapılacak olan Gül Vadisi Projesinin Belediye Meclisinde reddedilmesi sonrası ilk kez konuşan Vali Memduh Oğuz “Olumlu bir işin kesilmesine müsaade etmeyiz” dedi.

Gül Vadisi tartışmalarına Vali Memduh Oğuz da katıldı. Belediye Meclisi Gül Vadisi projesini reddetmişti. Bunun üzerine makamında açıklamada bulunan Vali Oğuz, “Olumlu olan bir işin kesilmesine müsaade etmeyiz, eğer bir iş hayırlı ve olumlu ise o iş yapılır. Dolayısı ile Gül Vadisi Projesini Belediye Meclisi engelleyemez. Ama Belediye Meclisi bizi ikna edebilir. Desin ki bu işte hayır yok, Isparta’nın faydasına değil, Türkiye’nin faydasına değil, bu zararlı bir iş bizde zararlıda ısrar etmeyiz” dedi.

ŞAHSİ BİR RANT PEŞİNDE DEĞİLİZ

Bu projede şahsi bir menfaat peşinde olmadıklarını açıklayan Vali Oğuz, “Birisi izin vermiyorum dediği zaman bir dakika kardeşim niye izin vermiyorsun, izin vermemenin makul bir gerekçesi varsa tamam. Biz burada şahsi bir rant peşinde değiliz şahsi bir menfaat peşinde olamayız. Bu Isparta’ya faydalı bir proje değilse vazgeçelim, eksik ise eksiğini tamamlayalım, güzelse destekleyelim. Dolaysıyla bunu destekleriz.

BELEDİYE MECLİSİNİN KARARI OLMADAN DA YAPILABİLİR

Kaldı ki hukuki olarak ta Belediye Meclisinin kararına ihtiyaç olmadan o yapılabilir. Belediye Meclisi İl Genel Meclisi hangi konuda olursa olsun kararını verdiğinde ya bizi ikna eder ya da biz onu ikna ederiz. Gül Vadisi Projesinin Isparta’da olumsuz bir yanı yok ki. Ama şunu herkes söyleyebilir keşke 10 defa daha büyük olsaydı. Keşke 100 Dönüm değil de bin dönüm yerde olsaydı, memnuniyetle bunu kabul ederiz başka bir eleştiri olamaz” dedi.

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...