“Çünür´de 2 arsam var”

10 Nisan 2013 18:24

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Yeni Şehir’deki arsa şaibesi konusunu değerlendirdi. Bu alanda 2 arsasının bulunduğunu açıklayan Günaydın, “Ben dairelerimi ve arabalarımı sattım tasarruflarımda vardı. Yaklaşık 1,5 yıl önce gittim Çünür’den 2 arsa aldım” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesine kurulacak olan Yeni Şehir’de arsalarının olup olmadığı sorusunun cevabını vermek üzere açıklamada bulundu. Bu alanda 2 adet arsasının bulunduğunu doğrulayan Günaydın, yatırımı projeden 1,5 yıl önce yaptığını bildirdi. Bu alanın dönemin Belediye Başkanı Fuat Uyar tarafından imara açıldığını ancak 18 uygulamasını ise kendilerinin yaptığını belirten Günaydın, “Neden geç yaptık? Buranın tapu, kadastro ve emsal çalışmaları nedeniyle gecikti. Kadastro 2010 yılında netleşti, burası 2010 yılında kesin olarak 18 uygulamasına dahil oldu” dedi. 

HERKESİN MÜLK EDİNME HAKKI VARDIR

Çünür’deki arsaları arabalarını ve dairesini satarak edindiğini ve herkesin mülk edinme hakkının bulunduğunu açıklayan Günaydın, “Ben dairelerimi ve arabalarımı sattım tasarruflarımda vardı. Çünür’de 6 aydır arsasını satamayan vatandaş biri 1600, diğeri1800 metrekarecivarında arsasını bana sattı. Herkesin mülk edinme hakkı vardır. Çünür’de imar çalışmaları 1977’de Fuat Uyar döneminde başladı. Bense yeni mülk edindim. Bunlar boş konuşmalardır” dedi.

KURU CEKETLE GELİP ZENGİN OLMADIM

Öte yandan eki Belediye Başkanı Hasan Balaman’a da yüklenen Başkan Günaydın, “Ben ceketsiz gelip eşime çocuğuma yatlar katlar, zemzem towerda villalar almadım" diye konuştu.

O ENAYİYİ KENDİ KAPISINDA ARASINLAR

Günaydın, eşinin belediye şirketlerinden maaş aldığı iddialarına da cevap verdi. Mevcut servetinin kendisine fazlasıyla yettiğini babasının servetine bile ihtiyacı olmadığını ifade eden Günaydın, “O enayiyi siz kendi kapınızda arayın” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 897 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...