Çünür Yeni Şehir yetmezse ikinci yeni şehri kurabiliriz

10 Nisan 2013 18:25

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Yeni Şehir projesini enine boyuna masaya yatırdı. Daha önce açılış töreninde detaylı anlatamadığını belirten Günaydın, şehrin özelliklerinden bir kez daha bahsetti. Günaydın, bu projenin sıradan bir proje olmadığını, çok büyük bir risk aldıklarını ifade ederek “İlk defa Isparta’da tam manasıyla bir şehir kurma imkânına sahibiz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Yeni Şehir Projesi’ni Avrupa kentlerinin yapmış olduğu projelere benzetti. Bir şehrin alt yapısının başından bitirildiği zaman gelecekte o şehrin en ekonomik, en kaliteli, en arızasız ve en güzel şehir olacağını belirten Günaydın, “Dünyanın ileri ülkeleri de bunu bildiği için projenin başından bunu planlarlar. Bugün Türkiye’de de altyapısını tamamen bitirme şartıyla müteahhitlere inşaat yapma imkânını veren ilk çalışma oluyor. Bu konu belki bizi aşan bir konu ama bütün arkadaşlarımla beraber cesaretle, çalışa çalışa bu seviyeye geldik ve bunu başaracağız. Bunu hedef seçtik, bitiriyoruz. Bir belediye bu işi kendi imkânları ile yapıyor” dedi.

GELECEĞE TESLİM EDİLMİŞ HARİKA BİR ŞEHİR OLACAK

İlk defa Isparta’da tam manasıyla bir şehir kurma imkânına sahip olduklarını ifade eden Günaydın, “Geleceğe teslim edilmiş, arızasız ve kalıcı bir şehir olacak. Türkiye için çok önemli. Bu sağlamcılık ilkesinin Türkiye’de ve Ispartamızda bir kültür olsun istiyorum. Ne yaparsam, bir gül çiçeği bile yasam, 200 sene dayanacak kapasitede olacak” diye konuştu.

YENİ ŞEHİR ÜNİVERSİTE İLE BÜTÜNLEŞECEK

Öte yandan yeni şehrin en önemli tarafının üniversite ile bütünleşmesi olduğuna dikkat çeken Günaydın, “Bunun için acele ediyorum. Aslında buna başlamak büyük bir risk. Sıradan bir proje değil. Bu projenin en ehemmiyetli olayı, üniversite ile iç içe olması. Üniversite öğretim üyeleri büyük sıkıntı çekiyor. Şehirde bozuk düzen yerleşimler oluyor. Artık burada kaliteli yapılar yapılacak. Bu çalışmaları Ispartalı mimarlarımız da duysun. İmar Müdürlüğüne gelen çalışmaları bizzat inceleyeceğim. Mimar arkadaşlarımızın da bu konuda tüm hassasiyetlerini görmek istiyorum. Mimar arkadaşlarımız bunu yaparlar. Mimarlar Odasının da bunu takip etmesini istiyorum. Bu şehir modern, kaliteli ve çağdaş bir şehir olacak. Burada yaşayacak insanlar psikoloji anlamda çok mutlu olacaklar. Huzurlu ve mutlu olacaklar. Bu şehir Isparta ekonomisi için lokomotif olabilir. Şu anda inşaat yapılacak arsa bulunamıyor. Ama burada ganimet gibi arsa var. müteahhitlerimiz buraya gelsinler. Ayrıca Isparta 11 yıldır uyumuş, bir atölye bile kurulmamış. Biz burada kurumlar üstü davrandık ve kendi projemizi kendimiz çizdik. Ayrıca yine şehirde sıkışıklık yaşanırsa ikinci bir şehir kurma planımız da var” şeklinde konuştu.

BU PROJE ÜNİVERSİTEYE DE KALİTE KATIYOR

Son olarak bu projenin üniversiteye de kalite kattığını belirten Günaydın, “Çünkü üniversitemiz biraz ötelenmiş bir şehir gibi görünüyordu. Sayın Rektörümüzün halkla bütünleşme arzusu var. Onun için kendisini tebrik ediyorum fakat fiziksel olarak bunu yapmak gerekiyordu. Bu projemiz de, bütünleşme olayını hızlandıracak” dedi.

 

Bu haber 889 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...