“Halkımız Silivri’yi ibretle izliyor”

11 Nisan 2013 18:58

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Silivri’de yaşananlar ile ilgili bir açıklama yaptı. Şenol’un açıklaması şöyle: “Ergenekon gibi düzmece bir davada onlarca yurtsever yıllardır içeride yatmaktadır. Dün bu duruşmaya destek vermek amacı ile Silivri zindanları önünde binlerce yurtsever toplandı. Belli ki hükümetin talimatıyla polis ve jandarma, yurttaşlara çok ağır müdahalede bulundu. Yaralananlar ve zehirlenenler oldu. Bu ülkenin yurttaşları olarak yılmadan içerideki yurtseverlere desteğimizi sürdüreceğiz.

Terör örgütü lideri ve örgütü ülke sorunlarının çözümünde bir taraf olarak öne çıkarılmıştır. Buna karşılık yurtseverler içeride ağır cezalarla yargılanmaktadır. Halkımız bu olayları ibretle izliyor ve mutlaka hesabını soracaktır.

Cumhuriyet dönemini fetret devri olarak niteleyen Dışişleri Bakanı da bu kirli oyunun önde gelen aktörlerindendir.

Ülkemiz içinde sekiz ayrı kampta iki bin dolayında silahlı terörist’in bulunduğunu devlet yetkilileri söylüyor.Yerleri belli olduğu halde bunlara hiç müdahale yok.Bunların hiç zarar görmeden ülke dışına nasıl çıkabileceklerinin planları yapılıyor.Hükümet asli görevlerinden biri olan terörle mücadelen vazgeçmiş durumdadır.Terör örgütüne taraf olarak resmi bir sıfat kazandırmıştır.Biz diyoruz ki terör örgütü tamamen dağıtılmadan ve yok edilmeden ülke barışı sağlanamaz.Ülkemizin bütün bölgelerindeki sorunlar hukukun üstünlüğü ve nitelikli bir demokrasi ile çözülebilir.Terör sorunların çözümünde asla bir yöntem değildir.Terörle mücadele etmek bir hak ve görevdir.Halkımızın binlerce yıldır canıyla,malıyla koruduğu toprakları,emperyalizmin planlarına terör örgütünün aracılığı ile pazarlayan bu hükümetten hesabı halkımız soracaktır.

Ülkemizi başkanlık sistemiyle daha baskıcı bir yöntemle yönetmek istiyorlar.Baskıları sayesinde emperyalizmin bölücü,sömürgeci planlarına daha iyi hizmet edeceklerini sanıyorlar.Ülkemizi sorunlu,itibarsızlaştırılmış,güçsüz,dışardan yönetilebilir bir Ortadoğu ülkesi haline getirme çabası içindeler.

Hükümetin bütün kirli planlarının farkındayız.İnadına diyoruz ki Anayasada ifade edilen,Türkiye Cumhuriyeti;Atatürk ilkelerine bağlı,Demokratik,Laik,Sosyal bir Hukuk devletidir.Bu değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız”.

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...