“Eşinin 6 dönüm arazisi olduğunu yalanla hadi!”

11 Nisan 2013 19:06

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın geçtiğimiz gün Çünür’deki arsalarıyla ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi. Balaman, Yusuf Ziya Günaydın’ın yaptığı açıklamalarla saptırma taktiğine gittiğini ve gülünç duruma düştüğünü ileri sürerek “Eşinin 6 dönüm civarında bu bölgeden arazi aldığı bilgilerine ulaştık. Sayın Başkan bunu da yalanlasın hadi” dedi.

Çünür’deki arsa tartışmaları devam ediyor. Önceki gün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu alanda sadece 2 arsasının bulunduğunu ve bunu da kendi birikimleriyle satın aldığını açıklamıştı. Günaydın hatta Hasan Balaman’a da göndermede bulunarak “Ben zaten atadan zenginim. Neden bu tür şeylere gireyim enayi miyim? Bir enayi var ise gitsinler kendi kapılarında arasınlar” demişti. Bunun üzerine Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, Günaydın’ın bu açıklamalarına kendine cevap hakkı doğduğu için cevap verdi.

GÜNAYDIN GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞMÜŞTÜR

Günaydın’ın gerçekleri söylemeye cesareti olmadığı için gündemi yaptığı açıklamalarla saptırma taktiğine gittiğini ve gülünç duruma düştüğünü ileri süren Balaman, “Çünür’deki revizyon imar planı benim dönemimde başlayıp bitmişken 2009 yılı sonuna kadar 18 uygulaması tamamlanmış olacaktı. Buradaki imar düzenleme çalışmalarının Yusuf Ziya Günaydın ve Fuat Uyar Başkanla hiçbir ilgisi yoktur. Benim dönemimden kalan 18 uygulaması 4 yıl geciktirilerek bu günlere sarkıtıldı. Bu 4 yıllık süreçte bu bölgede Sayın Günaydın kendisine ve yakın çevresine ne kadar tapu değişikliği yapmıştır?

KAYITLAR SAYIN GÜNAYDIN’I YALANLAMAKTADIR

Bu süreçteki bazı kişi ve gurupların arsalar aldığı ve daha sonrasında 18 uygulamasının hayata geçirildiği aşikârdır. Başkan Günaydın yaptığı toplantıda kendisinin1600 m2ve1800 m2olmak üzere 2 arsa aldığını söyledi. Ancak eşinin 6 dönüm civarında bu bölgeden arazi aldığı bilgilerini aldık. Sayın Başkan bunu da yalanlasın hadi. Herkesin olduğu gibi Sayın Günaydın’ın, eşinin ve yakın çevresinin doğal olarak mülk edinme hakkı vardır. Ancak böyle spekülatif hareketler ve şaibeler keşke olmasaydı. Söylediği gibi evini, araçlarını satarak bir iki parça yer almış olsaydı hiç bu tür sıkıntılar olmayacaktı. Kendisinin yapmış olduğu açıklama umarım kamuoyunu ikna etmiştir. Lakin ortada olan belgeler ve tape kayıtları Sayın Günaydın’ı yalanlamaktadır” diye konuştu.

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...