“Muhalefet terörün bitmesinden korkuyor”

11 Nisan 2013 19:08

AKP Milletvekili Recep Özel, çözüm sürecine ilişkin samimi bir itirafta bulundu. Özel, “Çözüm sürecine ne kadar yakınız herkes görecek. Yeter ki amacımıza ulaşalım. Ülke kazansın ama AKP kaybetsin” dedi.

AKP Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Recep Özel, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çözüm sürecinin iyi bir noktaya doğru ilerlediğini belirten Özel, CHP ve MHP’nin çözüm sürecine ilişkin öneri sunmasını hep beklediklerini ancak onların ellerindeki sermayenin gideceğinden korktuklarını ve terörün bitmesini istemediklerini iddia etti. Özel, “Barış süreci çok olumlu bir şekilde devam ediyor. Akiller Grubu Türkiye’nin çok değişik kurumlarından oluşmuş bir ekip. Çözüme ne kadar yakınız herkes görecek. Biz istiyoruz ki muhalefet de bu işin içinde olsun. Hep beraber olalım ülke kazansın. Ülke kazansın ama Ak parti kaybetsin. Hepimiz faydalanalım. Bu çözüm sürecini biz iyi bir noktaya getirdik. Bugün barış sürecine destek olmayanlar çözüm süreci için ahkâm kesiyor. Yine o bölgede tabela partisi bile olamayanlar barış süreci olduğunda Milletvekilleri, Belediye Başkanları çıkarabilecekler” diye konuştu. 

“MUHALEFET TERÖRÜN BİTMESİNDEN KORKUYOR”

Öte yandan CHP ve MHP’nin bu sürece hiç destek vermek istemediklerini ileri süren Özel, “Çünkü bunların muhalefet anlayışları böyle. Ama biz her zaman elimizi uzattık. Uzatmaya da devam edeceğiz. Bunlar çözüm sürecinden sonra terörün bitmesinden korkuyorlar. Çünkü ellerindeki sermayeden de olacaklar. CHP ya da MHP tek bir öneri bile sunmadı. Hiçbir zaman samimi olmadılar. Siyaset samimiyet gerektirir. ‘Gelin çözüm önerilerinizi getirin’ diyoruz. Ama tespit yapıyorlar öneri sunmuyorlar. Pozitif siyaset üretelim. ‘Ülke kazansın’ diyoruz. CHP ve MHP’de çözüm sürecine katılsın. Hep birlikte bu işi çözelim. Ama onlar olsa da olmasa da barış süreci başarıyla tamamlanacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...