“Huzurlu ve güvenli Isparta’yı hedef edindik”

11 Nisan 2013 19:09

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Isparta’da yakaladıkları başarıda en önemli payenin; Vatandaşlarla oluşturdukları açık ve şeffaf iletişim olduğunu açıkladı. Vali Memduh Oğuz ise Isparta’nın kanunlara saygılı bir vilayet olduğunu ancak sağlıklı bünyeleri de mikropların tehdit edebildiğini bu mikropların bünyeye girmemesi için emniyet ekiplerinin dört dörtlük görev yaptığını belirtti.

Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168’nci yıldönümü kutlamaları, dün yapılan etkinliklerle sona erdi. Kutlamalar kapsamında dün saat 10:30’da Hükümet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ile Polis Emeklileri Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile buradaki tören sona erdi. Daha sonra Belediye Kültür Sineması’nda İl Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan kutlama töreni gerçekleştirildi.

Törene; Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk olarak, İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarını anlatan film gösterimi ve ‘Şehadet’ isimli oratoryo gösterimi sunuldu.

HALKI RAHATSIZ EDEN HER ŞEY ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Gösterilerin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, devlet sistemlerinin büyüyüp güçlenmesinin ancak kalpleri zengin ve müreffeh toplumlar sayesinde olduğunu belirtti. Ferahın idamesi esnasında ise huzuru ve güvenliği temin edebilecek, güçlü ve intizamlı teşkilatlara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Or, “Türk Polis Teşkilatımız her zaman değişimin ve gelişimin takipçisi olarak gelişen çağa paralel, bilim ve teknolojik altyapısını yenileyerek, kamu güvenliğinin sağlanması, halkımızın ırz, can ve mal güvenliğinin korunması, suçun oluşmadan önlenmesinde büyük gayret ve fedakârlık göstermiştir. Bizler halkımızı rahatsız eden her şeyi önceliğimiz kabul eden şiarımızla güvenlik hizmeti sunduğumuz, toplumun her kesiminin desteğini alarak her alanda güvenli kılmak, huzur ve asayişi tespit etmenin gayretindeyiz. Günümüzde çağdaş polislik yaklaşımının, sadece yakalanan suçlunun oranı ile değil, halka geliştirilen ilişkiler niteliği, halka verilen güven duygusu ve suçu önlemede halkın katılımının sağlanması oranı ile değerlendirildiği göz önüne alındığında ilimizde vatandaşlarımız ile oluşturduğumuz açık ve şeffaf iletişim, başarımızdaki en önemli payedir. Unutmayınız ki sizlerin huzuru, bizim gururumuzdur. Huzurlu ve güvenli Isparta’yı vazgeçilmez hedef kabul ederek gece gündüz demeden, fedakârca, üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde görevlerini ifa eden bütün mesai arkadaşlarımın ve meslektaşlarımın 168’nci kuruluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.

ISPARTA EMNİYETİ BU BAYRAMI HAKEDİYOR

Öte yandan Vali Memduh Oğuz da Isparta’nın öteden beri kanunlara saygılı bir vilayet olduğunu açıkladı. Ancak bazen de sağlıklı bünyeleri mikropların tehdit edebildiğine dikkat çeken Oğuz, “Bu sağlıklı bünyeye virüslerin, mikropların girmemesi için de Isparta Emniyet Teşkilatımız dört dörtlük görev yapıyor. ‘Şu kadar gram esrar yakalandı, bu kadar gram eroin yakalandı’ deniliyor. Eğer bu denetimler olmasaydı bu gramlar kilo olurdu. O denetimler olmasaydı kaçakçılığın boyutu tonlarla ifade edilirdi. Yani bu küçük miktarlar işte önleyici kolluk demektir. Siz meydanı boş bıraktığınız anda oraya nasıl olursa olsun toplumsal tehditler hücum ederler. O bakımdan Isparta Emniyet Teşkilatı çok güzel görev yapıyor. Isparta Emniyet Teşkilatı bu bayramı hakikaten hak ediyor. Bu teşkilatı alkışlarken şunu da unutmayalım; Onu alkışlanmayacak vaziyete getiren hiçbir gelişime de müsaade etmeyiz. Çünkü şunu biliriz ki; Senin yapacağın herhangi bir kanunsuzluk, haksızlık, vicdansızlık önce teşkilattan kesilir. Bu görev çok şerefli bir görevdir. Vicdana uygun, hukuka uygun, ahlaka uygun, anayasal düzene uygun çalışınca, vatandaşa da hizmet elini uzatınca toplum da destekliyor. Bugün Isparta’da emniyet teşkilatımızın vatandaşla, toplumla bütünleşmiş bir güzel başarı seyri içerisinde olduğunu görmekten memnunum. Hem bu yüksek başarıyı, hem de Polis Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Türk Polis Teşkilatının 168’nci yıldönümü münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen halı saha turnuvası kapsamında başarılı olan takımlara ödülleri verildi. Daha sonra, İl Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...