Asansör kullanımında etiket devri başlıyor

13 Nisan 2013 11:15

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, yeni yönetmeliğe göre bundan sonra güvenli asansöre yeşil, eksik ve hataların düzeltilmesi kaydıyla sarı, can ve mal güvenliği açısından sakıncalı ise kırmızı renkli bir etiket ile işaretlendirileceğini belirtti. Akıllı, Isparta’da 2300 asansörün denetleneceğini duyurdu.

Asansör kullanımında yeni uygulamalar getirildi. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, yeni yönetmeliğe göre can ve mal güvenliği açısından radikal kararların alındığını açıkladı. Bu anlamda Isparta 2300 asansörün denetleneceğini belirten Akıllı, apartman yöneticilerine seslenerek, “Asansör kazalarının önüne geçmek, can ye mal kayıplarına zemin hazırlamamak için, asansörlerimizin bakımlarını ihmal etmeyelim” uyarısında bulundu.

UYGUNLUĞA GÖRE IŞIK KONULACAK

Denetimleri yapılan asansörlerin kullanıma uygun olup olmadığı tespit edilerek durumuna göre ışık konulacağını belirten makine mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, “Sürdürülecek çalışmalarda her türlü asansör denetlenerek, kullanılmasında sakınca yoksa yeşil, eksik ve hataların düzeltilmesi kaydıyla sarı; can ve mal güvenliği açısından sakıncalı ise kırmızı renkli bir etiket ile işaretlenmektedir. Yani binada bulunan asansörler için eksikleri ve hataları giderilinceye kadar; kırmızı "kullanılamaz" etiketi; kullanılabilir durumdaki asansörler için de ivedilikle eksik ve hataların giderilmesi için sarı "uyarı" etiketi yapıştırılmaktadır. Denetlemeler sonucunda eksik ve hatası bulunmayan asansörler için de yeşil "kontrol edilmiştir" ya da "güvenlidir" etiketi yapıştırılmaktadır.” diye konuştu.

Denetimlerde, asansörlerin aylık bakımlarının yapılıp yapılmadığı, asansörün güvenli olup olmadığı belirlenecek, asansör güvenli değilse gerekil yaptırımlar gerçekleştirilecek.

YÖNETİCİLERE UYARI!

Denetimlerde apartman yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Akıllı, “Buradan apartman ve site yöneticilerini uyarıyoruz. Asansör kazalarının önüne geçmek, can ye mal kayıplarına zemin hazırlamamak için, asansörlerimizin bakımlarını ihmal etmeyelim. Konut yöneticilerinin göstereceği gayretler sayesinde kazaların önüne geçebileceğimize inanıyoruz. Site ve apartman yöneticilerinden bu konuda Isparta’mıza yakışır bir duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

ISPARTA’DA 2300 ASANSÖR BULUNUYOR

Can güvenliği açısından asansör denetimlerinin öneminden bahseden Makine Mühendisleri Odası Başkanı hasan Akıllı, konuşmasına şöyle devam etti; “Isparta'da yaklaşık 2300 asansör bulunmaktadır. Bu asansörlerin tamamı il merkezinde ve belediye sınırları içerisinde bulunmaktadır. Asansör kontrolleri bir prosedür değil, can ve mal güvenliğimiz açısından bir gerekliliktir. Lütfen asansörlerin bakım ve kontrollerini periyodik olarak yaptıralım.

Denetimleri yapılacak asansörlerin uygulamalarına göre etiket renkleri kırmızı, sarı ve yeşil olarak belirlenmesine müteakiben verilen süre içerisinde çalışır ve hizmet görür durumdaki sarı etiketler ile çalıştırılmayan kırmızı etiketli asansörlerin belirlenen süre içerisinde eksiklikleri giderildikten sonra odamızdan ikinci, üçüncü veya daha fazla gidişler ve kontrollükler için asansör kullanıcılarına ilave bir mali külfet binmeyecektir.”

 

Bu haber 1543 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...