SDÜ Tıp Fakültesi gözünü 5 milyar Dolarlık sağlık turizmi pastasına çevirdi

13 Nisan 2013 11:23

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Numan Tamer, Türkiye için sağlık turizminde 5 milyar dolar ciro hedeflendiğini ve sağlık şehri Isparta’nın da bu pastadan pay alabilmesi için hep birlikte daha fazla pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmamız gerektiğini belirtti.

Ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarıya imza atan Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, sağlık turizminde de önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. SDÜ Rektör Yardımcısı ve Sağlık Turizmi İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. M. Numan Tamer, Türkiye için sağlık turizminde 5 milyar dolar ciro hedeflendiğini açıkladı. Türkiye’de sağlık sektöründe nitelikli hekimleri ve modern donanımları ile gelişmiş standartlarda hizmet verildiğini belirten Tamer, uluslararası kalitede hizmet verilmesi ve tedavi hizmet bedellerinin Avrupa ülkeleri ve ABD’ye göre daha düşük olması nedeniyle ülkemizin tercih edilebilirliğinin arttığını kaydetti. Tamer, “Avrupa, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerine ortalama 3-4 saatlik bir uçak seyahati mesafesinde bulunuyor olmamız, uluslararası hastaların sağlık hizmeti almak için Türkiye’yi tercih etmelerinde önemli bir faktör. Türkiyemiz ve Ispartamız kendine has tarihi ve doğal güzellikleri ile uluslararası hastalara hem tatil hem tedavi olanağı sunan ideal bir sağlık turizmi ülkesi. Bakanlığımızın bu konudaki hedefi yılda 5 milyar dolar ciro sağlayabilmek“dedi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK DİŞ HASTANESİNE SAHİBİZ

SDÜ’nün, Türkiye’nin ve özellikle Avrupa’nın en büyük diş hastanesine sahip olduğunu vurgulayan Tamer, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesinin diş tedavisinde AB’ye göre oldukça cazip olduğunu belirterek tüm üniversite hastanelerinin sadece bölge için değil Avrupa’nın en önemli ve donanımlı sağlık alt yapısını da oluşturduğunun altını çizdi. Tamer, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olduklarını söyledi ve ISO 9001:2008 uluslararası hastane kalite belgesine sahip olan SDÜ Hastanesinin uluslararası JCI akreditasyonunu almak için de çalışmalar yürüttüğünü belirtti. BAKA’nın sağlık turizmi kümelenmesi çalışmalarını önemsediklerini vurgulayan Tamer, BAKA’nın alternatif turizmin geliştirilmesi mali destek programına başvuru yaptıklarını da sözlerine ekledi.

SAĞLIK ŞEHRİ ISPARTA İÇİN DAHA FAZLA PAZARLAMA YAPILMALI

Hastane bünyesinde uluslararası hasta ilişkileri ve sağlık turizmi birimleri oluşturduklarını belirten Tamer, “Öncelikle stratejimiz ve 5 yıllık eylem planımız doğrultusunda bu alanda rekabet edeceğimiz ve sağlık turizmi konusunda bize pazar yaratabilecek ülkeleri tespit ettik. Ona göre hareket planlarını sektörle işbirliği halinde uyguluyoruz ve hasta kabulüne de başladık. Gelen yurt dışı hastalarımıza ilaveten komşu ülkeler ile daha sık temaslar yapmaya başladık. Daha sonra da tedavi ücretlerinin göreceli olarak üniversite hastanelerimizde daha düşük olması ve bekleme sürelerinin kısalığından dolayı Batı Avrupa ülkelerine yöneliyoruz. Hep birlikte sağlık şehri Isparta için daha fazla pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmalıyız” diye konuştu.

Bu haber 800 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...