CHP’den pankartlı T.C. tepkisi

13 Nisan 2013 11:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Kamu Hastaneleri Birliğinin yeni yapılan binasına asılan tabelada Türkiye Cumhuriyeti anlamına gelen T.C. ibaresinin yer almamasını protesto etti. Parti binasından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin önüne kadar yürüyen CHP’liler binaya Türkiye Cumhuriyeti yazan pankart astı.

Tüm Türkiye’de devam eden tabelalardan “TC”nin kalkmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Dünde Isparta’da CHP, Kamu Hastaneleri Birliği’nin tabelasına konulmayan TC ibaresi nedeniyle protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşün ardından CHP’liler Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği binasına pankart astı. Bina önünde açıklama yapan İl Başkanı Vedat Şenol “2001 yılında çıkarılan bir krizden sonra dünya egemenlerinin Ortadoğu’da uygulayacakları planların tamamına evet deyip iktidara gelen parti, ilk iş olarak Kıbrıs Seçimlerine müdahale edip kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ı seçtirmeyip, Annan planını desteklemiş ve Kıbrıs halkı aldatılmış evet dedirtilmiş fakat A.B’ye Rum tarafı girmiştir. Irak’a müdahale için her türlü destek verilip milyonlarca Müslüman'ın şehit edilip evinden yurdundan edilmesine katkı sağlanmıştır, ermeni açılımı denemeleri toplumun tepkisi nedeni ile geri çekilmiş, Habur’da devlet onuru ayaklar altına alınmış, Libya' ya müdahaleye destek verilip; Müslüman kanı akıtıldı, ülkelerin bütünlüğü kayboldu büyük kargaşalara sürüklendi” dedi.

HALKIMIZIN VERECEĞİ TEPKİLER İDAREYE GERİ ADIM ATTIRACAKTIR

Şenol iktidarın uygulamalarını da eleştirerek “Suriye'ye açıktan müdahale edilip teröristler ülkemizde ağırlanıp tedavi edilmektedir. Bu kadar pervasız dış politika uygulanırken, içte terör mücadelesine katılan tüm yurtseverlere kanun ve hukuk yok sayılarak operasyonlar düzenlenmekte, yıllarca hapislerde suçlan belli olmadan tutuklanmakta, bebek katili ininden emirler yağdırmakta anayasanın maddelerini belirlemekte yönetim ise kurumlardaki T.C. kısaltmalarını kaldırmak gayretkeşliğinde; bu vatan sahipsiz değildir. Halkımızın vereceği tepkiler idareye geri adım attıracaktır. Biz tabelalarda T.C. olarak değil açık olarak Türkiye Cumhuriyeti yazılmasını istiyoruz. Halkımızın Atatürk'ün nutkunun sürekli okumasını ve Gençliğe hitabeyi satır, satır incelenmesini istiyoruz. Çünkü tamda bu günlere yol gösteren müthiş uyarılar orada mevcuttur. Ülkelerin tarihlerinde bu durumlar olsa da halk geleceğine sahip çıktığında, sistem yeniden normalleşir ileriye güvenle bakar, gelecek günler daha güzel ve aydınlık olacaktır, yolumuz çağdaş medeniyetin yoludur” diye konuştu.

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...