Su kirliliği analizleri devam ediyor

15 Nisan 2013 19:05

Göl ve göletlerde su kirliliği analizleri devam ediyor. Eğirdir, Beyşehir ve Kovada gölleri ile Karacaören baraj göletinde toplam 7 istasyonda yine 3 aylık dönemler halinde Su Kirliliği izleme Programı kapsamında Su kirliliği analizleri yapıldığı belirtilerek, Analiz sonuçlarının da internet üzerinden anında Nitrat Portalına aktarılıp değerlendirmeleri Bakanlık yetkilileri tarafından yapıldığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülğü’nden yapılan açıklamada; “Tarımsal Kaynaklı Nitrat izleme Programı kapsamında; Isparta il sınırları içerisinde toplam 24 istasyonda Yer Altı Sularında Nitrat izleme 3 aylık periyotlar halinde, Eğirdir gölü, Beyşehir gölü, Kovada gölü ve Karacaören baraj göleti üzerinde toplam 10 istasyonda yüzey suyu Nitrat izleme analizleri programda belirtilen aylık periyotlarda hassasiyetle yapılmaktadır. Bu çerçevede Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti ortak fonundan Bakanlığımızca alınan 20 adet mobil laboratuvar aracından bir tanesi Antalya-Isparta-Burdur illerini kapsayan bölgemizde hizmet vermektedir.

Eğirdir, Beyşehir ve Kovada gölleri ile Karacaören baraj göletinde toplam 7 istasyonda yine 3 aylık dönemler halinde Su Kirliliği izleme Programı kapsamında Su kirliliği analizleri yapılmıştır.

Analiz sonuçları internet üzerinden anında Nitrat Portalına aktarılıp değerlendirmeleri Bakanlık yetkilileri tarafından yapılmaktadır. Sonuçların sağlıklı elde edilmesi için analizlerin hassasiyetle yapımına devam edilmektedir.

İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren 15 adet perakende balık satış yerlerinin denetim ve kontrolleri 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde periyodik olarak yapılmış, Su Ürünleri av yasaklarının başlamasıyla, balık stok tespit çalışmaları ve kontroller hali hazırda devam etmektedir” denildi.                                                             

 

 

Bu haber 603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...