BAKA, KOSGEB ve SDÜ, 30 girişimci adayını iş hayatına hazırladı

15 Nisan 2013 19:12

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) işbirliği protokolü sonrasındaki ilk uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandı. SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde (SDÜ YBEM) akşam saatlerinde gerçekleştirilen toplam 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan 30 girişimci adayına katılım belgeleri törenle verildi.

Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi, sürdürülebilir işletmeler kurulabilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimi başarıyla bitirenler için SDÜ YBEM’de tören düzenlendi. Girişimci adayları ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç.Dr. Orhan Adıgüzel ile BAKA ve KOSGEB uzmanları biraraya geldi.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin üniversitenin bünyesinde Isparta’da sosyal ve ekonomik hayatın gelişimine katkı sağlamak üzere kurulduğunu belirten SDÜ YBEM Müdürü Doç.Dr. Orhan Adıgüzel, bir projenin içerisinde yer almaktan onur duyduklarını belirtti. Merkez olarak bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini, bu doğrultuda çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Doç.Dr. Adıgüzel, “Girişimcilik Isparta için çok önemli bir gereklilik. Girişimcilere bundan sonraki iş hayatlarında başarılar diliyorum. Genel Sekreterimiz Tuncay Engin başta olmak üzere BAKA çalışanlarına, Müdürümüz Yurdun Yıldırım ile KOSGEB çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İŞ PLANININ HAZIRLANMASI ÇOK ÖNEMLİ

Kendi işini kurmak isteyen kursa katılan girişimci adaylarının iş planı hazırlamasının KOSGEB’den girişimcilik desteği almak için önemli bir süreç olduğunu hatırlatan KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım ise, “İş planını ne kadar bilinçli hazırlarsanız, desteği alırken de işinizi yürütürken de o kadar rahat edersiniz. İşbirliği ve emekleri için BAKA, üniversitemiz,  Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne ve katılımları için kursiyerlerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAKA, KOSGEB ve SDÜ ile diğer kurumların ortak çalışmalar yapmasının güzel bir sinerji ortaya koymasının önemine vurgu yapan Genel Sekreter Tuncay Engin, böyle güzel faaliyetlerin, Isparta için güzel sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti. KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım ile uzmanlarına, SDÜ YBEM Müdürü Doç.Dr. Orhan Adıgüzel ile çalışanlarına, eğitimi veren Öğr.Gör. Nadir Eker’e, Isparta’da girişimciliği yaygınlaştırmak için yapmış oldukları çalışmalar ile programın eksiksiz ve düzenli yürütülmesini sağladıkları için teşekkür eden Tuncay Engin, sözleri şöyle tamamladı: “Bugün çok güzel bir gün ve inşallah sizler için güzel bir geleceğin başlangıcı olur ve dilerim ki hepiniz işyerlerinizi biran önce kurup, hedeflediğiniz amaçlara ulaşırsınız.”

‘YENİ ÖNEMLİ BİLGİLER ÖĞRENDİK’

Girişimciler adına konuşan Ayşe Özay da, katkılarından dolayı bütün herkese teşekkür etti. Özay, eğitimde çok yeni bilgiler öğrendiklerini, eğitimle, eksiklerini görerek, girişimcilik hayatlarında lazım olacak yeni bilgiler öğrendiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla bitiren kursiyerlere katılım belgelerini, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, YBEM Müdürü Doç.Dr. Orhan Adıgüzel, BAKA ve KOSGEB’in uzmanları tarafından verildi.

70 saatlik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimciler, KOSGEB’den 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteğinden, ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.

 

 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...