Yaz Kur’an Kurslarına 15 bin öğrenci katıldı

27 Ağustos 2012 19:09

Öğrencilerin dini bilgilerini öğrenmeleri ve geliştirmeleri amacıyla her yıl okulların yaz tatiline çıkması ile birlikte başlayan ve bu yılda 18 Haziran 2012 tarihinde başlamış olan Yaz Kur’an Kursları 17 Ağustos Cuma günü sona erdi.  İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bu yıl merkezde 8 bin, ilçelerde 7 bin olmak üzere toplam 15 bin öğrencinin kurslara katıldığını bildirdi.

Kurslarda verimliliğin üst düzeyde gerçekleşmesi için kurs öncesi tüm din görevlilerinin seminere tabi tutulduğunu ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, yaklaşık iki ay süren kurslarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Avcı, şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi her yıl Müftülük olarak camilerimizde Yaz Kur’an Kursları düzenliyoruz. Bu yılda kurslarımız 18 Haziran 2012 tarihinde başlamıştı.

Bilindiği gibi Yaz Kur’an Kurslarına katılmada yaş sınırı vardı. Bu yıl bu konuda düzenleme yapılarak yaş sınırı kaldırıldı. Bu da katılım sayısında adeta patlama yaşanmasına neden oldu. Bu durum bizi son derece sevindirdi.

Bu yıl yaz Kur’an Kurslarında görev alacak din görevlilerimizi bir haftalık eğitim seminerine tabi tuttuk. Seminere yaklaşık 250 din görevlisi katıldı. Bu seminerde Yaz Kur’an Kurslarında işleyecekleri müfredatlar hakkında bilgi verdik. Görevlilerimiz de iki ay süren kurslarımızda bu seminerde edindikleri bilgilerle yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilerimizi eğittiler.

Biraz önce de söylediğim gibi, bu yıl Yaz Kur’an kurslarımıza katılımda büyük bir artış oldu. Buna göre; il merkezinde yaklaşık olarak 8 bin öğrenimiz, ilçelerde ise yaklaşık 7 bin öğrencimiz olmak üzere toplam 15 bin dolayında öğrencimiz kurslara iştirak etti. Bu sayı geçtiğimiz yıllarda merkezde 4 bin, ilçelerde 3 bin dolayında yaşanıyordu” dedi. 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...