“Yatırımın önü kesilmemeli”

27 Ağustos 2012 19:11

AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş, İl Genel Meclisi’nin oy birliği ile aldığı bir kararı Belediye Meclisinin reddetmesine anlam veremediğini belirterek; “İl Genel Meclisinde 4 partinin oy birliğiyle aldığı karar, Belediye Meclisinde desteklenmemesi parti grup kararı anlayışına ters düşmüştür. Isparta’ya yapılan yatırım engellenmemelidir” dedi.

Isparta şehir merkezindeki özel idare eski binasının yerine yapımı planlanan otelin emsal artışına belediye meclisinin ret kararı vermesinin ardından, tartışmalar bitmek tükenmek bilmiyor.

UZAKTAŞ; “OTOPARK ŞEHRE YAKIŞMAZ”

Bu konuda iktidar kanadından bir açıklama da İl Başkanı Nuri Uzaktaş’tan geldi. Başkan Uzaktaş, il genel meclisinde 4 partinin oy birliğiyle otel yapımı kararı alındığını hatırlatarak, belediye meclisinde bu kararın desteklenmemesinin parti grup kararı anlayışına ters olduğunu söyledi. Uzaktaş, “İl genel meclisi bir karar almış. Bu kararların içinde MHP ve DP’li üyeler de var onlarda evet deyip oy birliğiyle alınan bir karar var. Bizim particilik anlayışımızda grup denen bir karar vardır. İl genel meclisin de parti grubu vardır, belediye meclisinin de parti grubu vardır. Partinin il başkanları ve parti teşkilatı kararı ortak alır. İl genel meclisin de bir karar, belediye meclisinde bir karar olmaz, bu birbirinden kopuk bir karardır.” dedi.

Belediye Meclisi’nin emsal artışına ret kararı vermesinin, kamu yararı noktasında doğru olmadığını söyleyen Uzaktaş, “Buradan elde edilecek kazanım, Isparta’ya katkı sağlayacaktır” dedi. Uzaktaş, “Biz meclis iradesine saygılıyız, ama talep edilen emsal artışı şahıslar için değil, bu mülk özel idarenindir. Elde edilecek kazanımlar, bize katkı sağlayacak kazanımlardır. Bu kazanımlarla memleketimizde Isparta’mızda bir çok çalışmaya deste verecektir. Yani toplum, kamu menfaatine bir taleptir bu” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, belediye meclisinin kararında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın otopark yapma isteğinin etkili olduğunu da savundu. Uzaktaş, “Başkan ısrarla otopark yapımı üzerinde duruyor. Bu karar yanlış. Şehir merkezinde otopark olmaz” diye konuştu. AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, şehir merkezine otoparkın yakışmayacağını da sözlerine ekledi.

YALÇIN’DAN SELÇUK’A DESTEK

Söz konusu tartışmada bir açıklama da MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan geldi. İl Özel İdaresinin emsal artışı teklifine Belediye Meclisinin ‘ret’ kararı vermesi İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’un tepkisine yol açmıştı. Zabun konuşmasında Demokrat Partili Meclis üyelerini de eleştirerek, “Meclisi karıştırıyorlar, yatırımın önünü engelliyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Zabun’un bu açıklamalarına tepki gösteren Demokrat Partili Belediye Meclis Üyesi Nuri Selçuk’a bir destekte MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan geldi.

Zabun’un otel yapımıyla ilgili süreci iyi yönetemediğini belirten MHP İl Başkanı Yalçın, “İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun emsal artışı teklifiyle gelinen süreci iyi yönetememiştir. Yani krizi yönetememiştir. Bu nedenle Belediye Meclisindeki bazı arkadaşlarımızın Isparta menfaati için yaptığı açıklamayı provokatörlük olarak görmesi talihsizliktir. Sayın Zabun yaptığı açıklamalarla amacını aşmıştır” dedi.

Belediye Meclisi’nin demokratik bir ortamda çalışmalarını yaptığına dikkat çeken İsa Yalçın, “Birilerinin istediği olmuyor diye hakarete varan cümleler kurmasını kınıyorum. Zannediyorum ki Osman Zabun yaptığı açıklamayı düzeltecektir. Ben öyle yapacağına inanıyorum” dedi. 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...