Kar Paletli Ambulans sayısı 3’e yükseldi

16 Nisan 2013 17:51

Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Müdürlüğü’na tahsis edilen 300 bin TL değerinde 1 adet 4X4 Arazi Tipi Kar paletli Ambulans aracı ile İl ambulans filosuna dahil oldu. Böylece 3 adet  4X4 Arazi Tipi Kar paletli Ambulans ilimize hizmet vereceği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya; konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi ve standartları her geçen gün artmaktadır. Acil Sağlık Hizmetlerinin 7 gün 24 saat kesintisiz, günümüz koşullarına uygun, zamanında, etkili, verimli ve yüksek kalitede yürütülmesinde, özverili çalışan Sağlık personelimizin yanında kullanılan ekipmanların ve tam donanımlı ambulansların önemi büyüktür.

Bu amaçla Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edilen 300 bin TL değerinde 1 adet 4X4 Arazi Tipi Kar paletli Ambulans aracı ile İl ambulans filomuza dahil olmuştur. Böylece 3 adet  4X4 Arazi Tipi Kar paletli Ambulans ilimize hizmet vermektedir.

İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü ambulans sayımız 47’ye ulaşmıştır. Bu ambulanslardan 3 tanesi kar paletli olup zor doğa şartlarında kesintisiz hizmet verebilecek niteliktedir.

Müdürlüğümüz tüm çalışanları ile daha iyi şartlarda kaliteli ve kesintisiz sağlık hizmeti sunmak için çalışmaktadır. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu il merkezindeki vakalara ilk 10 dakikada, kırsal bölgelerdeki vakalara ise ilk 30 dakikada ulaşabilme hedefini tutturabilmek için tüm çalışanlarımızla gayret sarf etmekteyiz. İlimiz için bu hedefe ulaşma oranı %95’tir.

İhtiyaç Duyduğunuz Her An yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz”.

 

Bu haber 793 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...