Hat Sanatçısı Adem Sakal’dan Vali Oğuz’a Tablo

16 Nisan 2013 17:53

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde Öğretim Görevlisi olan Hat Sanatçısı Adem Sakal, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ederek ‘Üzülme, Mahzun Olma Allah Bizimle Beraberdir’ ayetinin orijinal yazımlı tablosunu takdim etti.

Tablonun özel bir tasarım olduğunu belirten Hat Sanatçısı Adem Sakal; “Sayın Valim bu tablo celi sülüs yazı türünden yazılmış olup, klasik halkar ve zencerek çalışması olan orijinal bir tablodur. 75 günde tamamlanan bu tabloda ayrıca 22 ayar varak altın kullanılmıştır” dedi.

Hat sanatının milli kültürümüzde önemli bir sanat dalı olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz, tablonun hat tarihine geçecek bir hadise olduğunu söyledi.

Vali Oğuz konuşmasında; “Hani söylenir ya, Kuranı Kerim Arabistan’da indi, Mısır’da okundu, Türkiye’de yazıldı diye, bu güzel tablo bu deyimin doğruluğunu gösteren bir eserdir.

Bir büyüğümüz diyor ki; Hira Mağarası, Sevr Mağarası değil, Hira Sultanlığı, Sevr Sultanlığı diyor. Madem orada Resulüllah Aleyhisselam bulundu, o zaman burası bir sultanlıktır diyor. Bu hatta Sevr Sultanlığının turasıdır… 

Adem Hoca kendisi tevazu gösteriyor ama hat sanatı dalında dünyaca meşhur bir sanatçımız. Güzel bir eser meydana geldi. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

             

Bu haber 957 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...