‘Benim Gözümden’ Projesi’nin Eğirdir Çekimleri Yapıldı

16 Nisan 2013 17:59

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı programında okuyan 5 öğrencinin hazırladığı  ‘BENİM GÖZÜMDEN’ adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesi’nin, Eğirdir’deki çekimleri tamamlandı.

Proje koçluğunu Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar, yasal sorumluluğunu ise öğrenci Gülseren Özübal’ın üstlendiği proje, 28 Haziran’da sona erecek. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca onaylanan proje kapsamında, SDÜ’de eğitim gören 10 öğrenciye fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi veriliyor. Doğa ve çevre konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan proje ile aynı zamanda öğrencilerin takım çalışması yapmalarındaki becerilerinin artırılması amaçlanıyor.

  Teorik eğitimlerini Radyo ve Televizyon Programcılığına ait stüdyoda gören öğrenciler, Gölcük Tabiat Parkı’nda ve Eğirdir’deki çekimlerini yaptılar. Proje gurubu daha sonra Yazılı Kanyonda fotoğraf ve kamera çekimleri yapacaklar. Öğrenciler tarafından çekilen görüntü ve fotoğraflar eğitmenler tarafından analiz edilerek değerlendirilecek. Projenin sonunda ise yapılan çekimler sergilenecek.

Tamamı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından finanse edilen projeye katılan öğrencilerin  teknik ekipman, ulaşım ve tüm ihtiyaçları bedelsiz olarak karşılanıyor.

Proje koçu Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon programcılığı öğrencilerinden oluşan bir ekiple bu projenin hayata geçirildiğini belirterek, tamamı ücretsiz olan eğitim ve etkinliklerin katılımcılar için bir fırsat olduğunu söyledi. Bu tip çalışmaların, öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerini artırdığını ve organizasyon yeteneklerini geliştirdiğini ifade eden Çağlar, projemize destek veren Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı yetkililerine teşekkür etti.

 

 

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...