Gülbirlik, üreticilerini bilinçlendirecek

16 Nisan 2013 18:11

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütecekleri bir çalışmayla gül üreticilerinin daha bilinçli olmasını sağlamayı hedefliyor. Çelik, bilinçle birlikte üretimde kalite ve artışın yaşanacağını da belirtti.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gül sezonu öncesi gül üreticilerinin bilinçlenmesine yönelik yeni bir çalışma başlatacaklarını duyurdu. Bu hafta içinde yetkililerle toplanarak bir toplantı düzenleyeceklerini ve neler yapılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Çelik, şunları söyledi: “Dünya pazarında rekabet edebilmemiz için, kendimizi sürekli yenilememiz ve geliştirmemiz gerekiyor. Biz de gül de verimi ve kaliteyi artırmak için yeni bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarının desteğiyle gelecek yıl gül sezonuna yetiştirilmek üzere gül üreticilerimize bilgilendirme çalışması yapacağız.

ÖZELLİKLE GÜBRE VE İLAÇ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLECEKLER

Gül yetiştirilirken yapılan önemli hataların olduğunu tespit ettik. Özellikle ilaç ve gübre kullanımında aşırıya kaçma ve bilinçsizce kullanım var. Bunları uzmanlarımız eşliğinde yerinde göstereceğiz. Basit gibi görünen bu hatalar hem kaliteyi hem de verimi düşürüyor.

BU GÜL SEZONUNA YETİŞEMEYECEK

Çalışmalar için bu gül sezonuna yetişemeyeceğiz. Ancak gelecek sezon öncesi ciddi bir çalışma yapılacak. Geç kalınmış bir çalışma bunu biliyoruz. Biz gülümüzü bir adım daha ileri götürmek için çalışacağız. Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz toplantı sonrası bunu kamuoyuna duyuracağız:”

Bu haber 821 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...