İş dünyası platformu İstanbul’da bir araya gelecek

16 Nisan 2013 18:14

Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği’nin öncülüğünde toplanan İşadamları Platformu’nun ikincisinin İstanbul’da yapılması planlanıyor. Dernek Başkanı Alper Bayhan, işadamlarının İstanbul’a yakın olmasından ve katılımın çok olmasının istediklerinden dolayı toplantıyı oraya taşıyacaklarını belirtti.

Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Alper Bayhan, Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül ve işadamı Hasan Köse geçtiğimiz gün Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda bir araya geldiler.

ISPARTA’NIN SESİ ÇIKMIYOR

Isparta’nın önde gelen isimleri Isparta iş dünyası platformu hakkında kısa görüş alışverişinde bulundular. IGSİAD’ın genç Başkanı Alper Bayhan, samimi itiraflarda bulundu. Isparta’nın sesinin çıkmadığını ve Türkiye’de gerçekten kaybeden bir İl var ise onun da Isparta olduğunu belirten Bayhan, “İşadamlarını buluşturduğumuz platform Isparta’nın sıçrama noktasıdır. Isparta için kurulan karamsar cümlelerden hoşlanmıyorum. Isparta’nın gelişmesi için envanterler çıkarıyoruz” dedi.

İKİNCİ TOPLANTI İSTANBUL’DA YAPILACAK

Öte yandan İş Dünyası Platformunu bir araya getirecek olan ikinci toplantıyı İstanbul’da toplamayı düşündüklerini ifade eden Bayhan, “Girişimlerimiz sürüyor. İlkini Isparta’da yaptık. Burada amacımız; Kamuoyu oluşturmaktı ve bunu fazlasıyla sağladık. Şimdi de toplantımızın ikincisini gerçekleştireceğiz. İşadamlarımızla sürekli irtibat halindeyim ancak hepsini aynı günde toplamak çok zor oluyor. Sonuçta işadamlarımızın sürekli işleri çıkıyor. Ama ikinci toplantımızı İstanbul’da yapmayı planlıyoruz. Çünkü hemen hemen tüm işadamlarımızın bulunduğu yer İstanbul. Toplantımızın tam tarihi belli değil ama en geç Mayıs ayı içerisinde yapmayı düşünüyoruz. Yapılacak ikinci toplantı daha da önemli olacak. İlk toplantı sonrası ciddi anlamda ses getirdik. Herkes bizi bekliyormuş gibi oldu. Bu işe öncülük etmek bize nasip oldu ve mutluyuz” dedi.

SIÇRAMA HEMEN OLMUYOR AMA OLUMLU

ETKİLERİ MUTLAKA OLACAKTIR

Diğer taraftan Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, 5-10 yıl önce Isparta’nın gelişmesinde ivmenin az olduğunu söyledi. Ancak günümüzde durumun aynı olmadığını savunan Bülbül, “Bir yerden bir yere sıçrama hemen olmuyor. Biraz zaman alacak bir iş ama mutlaka getirisi oluyor. Ama Isparta’da maalesef proje yapacak kimse yok” diye konuştu.

10 YIL ÖNCE MÜTEŞEBBİS YOKTU!

İşadamı Hasan Köse’de yaptığı değerlendirmede “10 evvel Isparta’da müteşebbis olmadığını ancak şimdi kurulmuş örgütlerin bulunduğunu belirtti. Köse, Isparta’nın iyiye gideceğini ümit ettiğini” söyledi.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...