“Proje hazırlama konusunda SDÜ Kuluçka Merkezi gibi çalışıyor”

16 Nisan 2013 18:15

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından 2012 yılı içerisinde Ulusal ve Uluslararası kuruluşlarca projeleri kabul edilen öğretim üyeleri ve öğrenciler için bir teşekkür töreni düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan TEKNOKENT Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu, törenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek öğrenciler açısından büyük önem taşıyan Teknogirişim desteği hakkında bilgi verdi. Desteğin, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından verildiğini belirten Ateşoğlu, “Teknogirişim desteği ile öğrencilere 100 bin TL’ye kadar teminatsız hibe verilmektedir. 2013 yılı itibariyle Üniversitemiz adına 20 teknogirişim başvurusundan 4 tanesi kabul edilmiştir.”dedi.

Bu toplantının “iyi projeler her zaman ödül görür”, “güzel olan takdir görür” fikrinin bir yansıması olduğunu belirten Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin de Isparta’ya büyük değer katan SDÜ’nün Isparta halkıyla, sanayisiyle, iş dünyasıyla kaynaşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu kaynaşmanın halka daha çok hizmet ve daha çok kalkınma olarak yansıyacağını söyledi. Engin konuşmasını başarılı çalışmalar yürüten SDÜ’ye her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek sonlandırdı.

PROJE HAZIRLAMA KONUSUNDA SDÜ KULUÇKA MERKEZİ GİBİ ÇALIŞIYOR

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da SDÜ olarak dünyadaki üniversiteler arasında üst sıralarda yer almak istediklerini vurgulayarak “Güçlü akademik kadromuz, kaliteli öğrencilerimiz, teknolojik yapımız, bize destek veren kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerimizle biz bu sevdayı hak ediyoruz.” dedi.  Proje hazırlama konusunda SDÜ’nün kuluçka merkezi gibi çalıştığını dile getiren İbicioğlu, “Hayat artık proje boyutuyla algılanıyor. Güçlü projelere sahip olan insanlar zaman içerisinde her meseleye proje odaklı yaklaşarak yerinde çözüm üretebiliyor. SDÜ olarak biz gelecekten devralmış olduğumuz iyi niyeti, desteği en etkin şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Mülki, mahalli, sivil toplum örgütlerin liderlerinin bize vermiş oldukları destekleri en etkin şekilde kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİ PROJELERİNDE DE 1. SIRADAYIZ

İbicioğlu konuşmasının devamında 2012 yılı içerisinde desteklenmesine karar verilen projelerden bahsederek şunları söyledi: “Uluslararası öğretim üyesi projelerinden bahsettiğimizde 48 projemiz var. Ulusal projelerde de 28 TUBİTAK projemiz, öğrenci projelerinde ise 205 projemiz bulunmakta. Öğretim üyesi projelerinde2. ve 3. sırada; öğrenci projelerinde de 1. sıradayız. SDÜ bundan sonraki süreç içerisinde dünyada söz sahibi olmak istiyor. Bilimsel anlamda, irfan anlamında, her türlü sosyal projelerin üretilmesi anlamında bize izmihlal yok diyoruz. Geleceğe ilişkin bakış açımız net, yeter ki birlik beraberliğimizi koruyalım, çalışalım, geçmiş müktesebatımızın çağdaş versiyonlarını üretelim”

 VALİ OĞUZ: İLİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Isparta Valisi Memduh Oğuz ilime büyük önem verdiklerini dile getirerek ilim şehri Isparta’da güzel gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Oğuz, SDÜ ile birlikte hazırladıkları ilim şehri Isparta kitabının alanında Türkiye’de ilk hazırlanmış kitap olduğunu söyledi ve önümüzdeki yıl Isparta’daki okullarda bu kitabın ders olarak okutulacağının da müjdesini verdi.

Açılış konuşmalarının ardından 2012 yılı başvuru süresi içerisinde desteklenmesine karar verilen projelerin yürütücülerine ve öğrencilere plaket, Seramik Araştırma Uygulama Merkezince hazırlanan hediyeleri ve teşekkür belgeleri verildi.

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...