Kutlu Doğum Haftası Bayram havasında kutlanıyor

18 Nisan 2013 18:05

SDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan, İslam dininin cahiliyenin tam tersi olduğunu cahiliyenin ise hak ve adaletin olmadığı, azgınlığın hüküm sürdüğü dönem olduğunu belirtti. Vali Memduh Oğuz ise öteden beri savunduğu ilim şehri Isparta’nın bu konuyla bağlantılı olduğunu ileri sürerek “Ancak ilimle Allah aşkı bağlantılı olursa anlam ifade eder. Bizim kastettiğimiz ilim de bu” dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (SAV) doğumunun 1442. yılı dolayısıyla İl Müftülüğünce Belediye Kültür Sarayında Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Programa; Vali Memduh Oğuz, AKP Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KUTLU DOĞUM HAFTASINI BAYRAM HAVASINDA KUTLAYALIM

Program Mekke Kuran Kursu Yöneticisi Abdullah Ertunç tarafından okunan Kuran tilavetiyle başladı. Daha sonra müzik dinletisinin ardından konuşmalara geçildi. Programın açış konuşmasını Müftü Avcı yaptı. Avcı, Peygamber Efendimizin hayatından bazı kesitler aktardı. Allah’ı sevmek isteyenlerin Peygamber Efendimizin buyurduklarını yapması gerektiğine değinen Avcı, “Allah Onu övüyor. Allah insana akıl vermiştir ve bizi güzel bir biçimde yaratmıştır. İnsanın maddi ve manevi yapısı çok güzeldir. Ama nefis diye bir düşman vardır. Buna dikkat etmeliyiz. Kutlu Doğum Haftaları artık bayram havasında kutlanmaya başlandı. Bu yönüyle biz de Isparta’da geniş anlamda kutlayalım” dedi.

GÜNÜMÜZ CAHİLİYE DÖNEMİNE GÖRE DAHA KÖTÜ

Öte yandan SDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan, insanlık onuru diye bir şey olmasaydı, insanları ayırt edemeyeceğimizden bahsetti. Onurun korunmasının ancak ahlak ilkesine bağlı kalmakla mümkün olabileceğine değinen Türcan, “Eğer Peygamber olmasaydı ahlakı sahiden bilemezdik. Onun öğretisine göre insan sadece insan olduğu için kıymetlidir. İnsan aklı eşitlik üzerinde çalışmaz. Peygamber olmasaydı eşitlik fikrinden haberdar olamayacaktık. İslam cahiliyenin tersidir. Cahiliye hak ve adaletin olmadığı, azgınlığın hüküm sürdüğü dönemdir. Ama cahiliye dönemine göre günümüzde insanlık onuru ayaklar altına almıyor mu? Her gün yüzlerce insana zulmedilmiyor mu? Hayatlar sönüyor. İronik olan; Bu tür faaliyetlerin arkasındaki insanların onurluymuş gibi dolaşmaları. Kadına şiddeti görmüyor muyuz? Etnik kökeni, rengi, dili, dini, ırkından ötürü ayrımcılık yapıldığını görmüyor muyuz? Hani onur nerede? Yeni medeniyet algısına ihtiyaç var. Bunun sorumluluğu milletimizin omuzlarındadır” diye konuştu.

ÜLKE BARIŞININ SAĞLANMASI İÇİN DUALARINIZA İHTİYACIMIZ VAR

Diğer taraftan AKP Milletvekili Recep Özel, ülkenin içinde bulunduğu durumu işaret ederek katılanlardan dua etmelerini istedi. Özel, “Peygamberimizi anlatmaya benim gücüm yetmez. Ama biz siyasiler ülkemizde bu tür etkinliklerin daha geniş ve güzel bir şekilde yapılmasına imkân sağlayabiliriz. Gördüğümüz üzere insanların salona sığmadılar. Programı saatlerdir ayakta izliyorlar. Bu sorunun çözülmesi için çalışma yürüteceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada. Kardeşlik ve barış ortamının tesis edilmesi için sizlerin dualarına ihtiyacımız var” dedi.

ISPARTA İLE PEYGAMBER EFENDİMİZİN

SEMBOLÜNÜN GÜL OLMASI TESADÜF OLAMAZ

Vali Memduh Oğuz ise çok önemli bir günde olduğumuzu ve kalplerimizin bir attığını belirtti. Bugün söylenecek çok söz olduğunu ifade eden Oğuz, “Ben öteden beri bir tezi savunuyorum; İlim Şehri Isparta. Peki, bunun bugünle ne alakası var? Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının konusu insan onuru, izzeti. Peygamber Efendimiz ilmin sembolü, zirvesidir. İlim onunla birlikte hâkim olmuştur. Biliyorsunuz Isparta başta gülle başlıyor. Gül de Peygamber Efendimizin sembolü. Bundan ders çıkarmalıyız. Binlerce yıl öncesinden bugüne bu şehirde ilim faaliyetleri olmuş. Belgeler bunu ispatlıyor. Isparta ilimle görevli dedik ve slogan bulduk. Isparta Türkiye’nin ilk ilim şehri olacak. Bu bir öngörüydü ancak bu dönem tahakkuk edecek. İlim de bir hedeftir. Ama manevi bir rütbe olamaz. Ancak ilimle Allah aşkı bağlantılı olursa anlam ifade eder. Bizim kastettiğimiz ilim bu. Ancak bu slogandan rahatsız olanlar oldu. Çünkü içinde Allah aşkı olduğu için! Bunu da sizlerin huzurunda bildirmek istiyorum. Ayrıca sinerji diye bir kavram ortaya çıktı. Bu anlamda bakıldığında burada bir araya gelenlerin oluşturacağı sinerji yeryüzünü değiştirecek niteliktedir. Bir dua gücü ortaya çıkar. Bu gücün şehrimizin, huzuru, ülkemizin kardeşliğine vesile olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Program hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

 

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...