“Turizmde büyümek istiyorsak havalimanımızı aktif tutalım”

18 Nisan 2013 18:06

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta’nın turizmde büyümesi isteniyorsa, SD Havalimanının mutlaka seferler düzenlenerek aktif tutulmasının sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Kılıç, ayrıca turizm sektörüne hizmet veren tüm kuruluşların da tanıtıma daha fazla bütçe ayırarak entegre bir iletişim ile şehrimizde daha hızlı bir büyüme ve gelişme yaşanacağını bildirdi.

15 – 22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 37. Turizm Haftası kutlamaları dün başladı. Açılış, dün Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle yapıldı. Programa; Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu ve çok sayıda davetli katıldı.

TURİZM 40 FARKLI SEKTÖRÜ TETİKLİYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, turizmin 21. yüzyılda, ülkeler için sanayi, enerji ve iletişim sektörü kadar önem arz eden bir sektör haline geldiğini belirtti. Günümüzde 40'a yakın sektörü tetiklediği bilinen turizm sektörünün, ülke ekonomilerinde çok ciddi gelirlere ulaşan, ayrıca istihdam yaratan, ülkemizde de her geçen yıl önemi ve değeri anlaşılan bir sektör haline geldiğini de ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “Günümüzde yaygın olarak deniz, kum ve güneşten ibaret olan kitle turizmi modelinin dışına çıkılarak yeni modeller ve alternatif ürünler ortaya çıkarılmak istenmektedir. Bu yöneliş ve yeni cazibe merkezleri oluşturma istekleri ülkemizde Isparta gibi alternatif turizm potansiyeli olan illeri öne çıkartmaktadır. Antalya, Burdur ve Ispartamızın bulunduğu coğrafyanın tarihi ve kültürel zenginliği, doğal ve muhteşem güzellikleri tüm turistlerin aradıkları her şeyi bulmaları bu bölgemizin önemini arttırmaktadır.

GEÇEN YIL 250 BİN TURİST İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

Binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleriyle, Isparta her türlü turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir illeri arasındadır. Ülkemizin turizm pastasından, Isparta’da payını her geçen yıl arttırmaktadır. 2004 yılında, İlimizde yerli ve yabancı toplam 120 bin 379 turist gecelemiş iken, bu rakam 2012 yılında 247 bin 475 olarak gerçekleşmiştir.

ISPARTA İLİM ŞEHRİ PROJESİYLE YENİ BİR MARKAYA KAVUŞACAK

Hedefimiz ilimizin tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmaktır. Başta inanç turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi, kış turizmi, sağlık turizmi gibi öne çıkan değerlerimiz üzerinde arta gelen yatırım ve tanıtım çalışmaları sonucunda Ispartamız bölge ve ülkemizde her geçen yıl turizm alanında gelişmekte ve ilerlemektedir. Türkiye'nin Gül ve Meyve Bahçesi olarak bilinen Ispartamız Sayın Valimizin değerli çalışmaları ile "İlim Şehri; Isparta" olarak da yeni bir markaya da kavuşmaktadır.

HAVALİMANINI AKTİF TUTMAMIZ GEREKİYOR

Ayıca buradan bir konuya da dikkat çekmek istiyorum. İlimiz turizminde büyümek istiyorsak, İlimizde bulunan Süleyman Demirel Havalimanının mutlaka seferler düzenlenerek aktif tutulmasını sağlamamız gerekmektedir. Bunun için tüm kamu, kurum ve kuruluşların, belediyelerin, üniversitenin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle havalimanımızı çalıştırmamız ilimiz ve bölgemiz turizmi açısından önem arzetmektedir.

Ayrıca turizm sektörüne dolaylı olarak veya doğrudan hizmet veren tüm kuruluşların da, yatırım ve tanıtıma kaynak ayırarak destek sağlamaları durumunda, daha fazla bütçe ve entegre bir iletişim ile ilimiz turizminde daha hızlı bir büyüme ve gelişme yaşanacaktır.”

Bu haber 574 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...