Bu proje BAKA’dan destek bekliyor

18 Nisan 2013 18:18

Görme Engelli bireylerin Belediye içindeki işlerini halledebilmeleri amacıyla telefonlarına yeni bir sistem entegre edilecek. Sistem, engelli bireyleri belediye içinde sesli bir şekilde yönlendirecek ve gidecekleri yerin kolay ve güvenli bir şekilde bulunmasını sağlayacak.

Görme engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak yeni bir sistem hayata geçmek üzere. Ancak bunun için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan projenin geçmesi gerekiyor. Görme Engelliler Derneği Şube Başkanı Mehmet Özbey, önceki gün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a giderek proje için destek istedi. Proje hakkında bilgi veren Özbey, “Hazırladığımız proje görme engelli vatandaşlarımızın işini oldukça kolaylaştıracak. Telefona entegre edilecek olan bu sistem, belediye içinde hiçbir kimseye ihtiyaç duymadan odaları sesli ikazla bildirecek. Bu projemizin BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda desteklenmesini istiyoruz” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Hazırlanan projenin güzel olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da konunun takipçisi olacağını belirtti. Günaydın, “Sizler kamu kurum ve kuruluşu sayılırsınız. Sizlere yardımcı olmamız lazım. Bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...