SDÜ’de “İlham Veren Konuşmalar” Zirvesi

5 Haziran 2021 16:43

Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonomi Yönetim Topluluğu tarafından düzenlenen İlham Veren Konuşmalar Zirvesi,  öğrencilerin kariyer planlarında yol gösterecek gelişim ve girişimcilik hikayesine sahip, alanında uzman, global marka ve lider isimleri katılımcılarla buluşturdu.

'Geleceğe Umutla' sloganıyla düzenlenen ve iki gün süren ilham veren konuşmalar zirvesinin açılış oturumunda Akademisyen ve  Ekonomist Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu  ile İş İnsanı Utku Ekmekçi katılımcılarla bir araya geldi. Uzunoğlu ve Ekmekçi “Covid-19 Sonrası Değişen Ekonomik Dengeler”  konulu sunumlarını yaptı ve Covid-19 pandemi sürecini ‘’Öncesi-Süreci-Sonrası’’ olarak değerlendirerek veriler ile destekli analizlerini paylaştı.

Başarı Mühendisi-ZET AKADEMİ Kurucusu –TEDx konuşmacısı Ziya Şakir Yılmaz ise öğrencilere geleceklerine yönelik şu mesajları verdi: “Ben 41 yaşında girişimci olabildim, kendime hep burada kızıyorum. Neden bu kadar yıl bekledim ki! Keşke 20’li yaşlarımda girişimci olabilseydim diye düşünüyorum. Bu yüzden başkaları geç kalmasın diye uğraşıyorum.”

Etkinliğin son gününde katılımcılarla bir araya gelen Manibux Kurucusu ve FODER Yönetim Kurulu Üyesi Canan Bayrak da "’Fintech’lerin Dijital Kuşağa Katkıları" başlıklı oturumda manibux kuruluş öyküsünü anlatarak "İnandığınız yolda hayallerinizi gerçekleştirmek için girişimcilik planlarınız bir yolculuk ve süreçtir" vurgusunu yaptı.

Daha sonra Arçelik Bölgesel İş Gelişimi Yöneticisi Pelin Ayan, GÜLSHA Kozmetik Kurucu ve Genel Müdürü Gülşah Gürkan, Girişim Merkezi Kurucusu Mehmet Şöhrap Sanlı, İstanbul Blockchain Women, Girişimci–Yazar Fırat Demirel gibi alanında uzman birçok konuşmacı öğrencilerle buluştu.

Türkiye’deki birçok üniversitenin farklı bölümlerinden yaklaşık 300 katılımcının yer aldığı  SDUinspirationalTALKS zirvesinde toplam 26 konuşmacı öğrencilerle buluşarak 20 oturum gerçekleştirdi.

Zirvenin tamamını izlemek için aşağıdaki linkten ve ‘’384218q’’ ekip koduyla Microsoft Teams ‘e giriş yaparak olarak izleyebilirsiniz.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1325 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...