HALTER BAYAN MİLLİ TAKIMIMIZ GENÇLER DÜNYA ŞAMPİYONU

10 Haziran 2021 18:14

23 Mayıs-1 Haziran 2021 tarihleri arasında Özbekistan (Taşkent) şehrinde yapılan  Gençler Dünya Halter Şampiyonasına yaklaşık 74 ülkeden 450 sporcu katıldı. Milli takım kafilesi 10 erkek, 11 bayan olmak üzere toplam 21 sporcu ile yarışmaya iştirak etti.

Millilerimizin toplam madalya sayısı 6 altın, 6 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplam 18 madalyaya ulaştı ve bir kez daha göğsümüzü kabarttılar.

Müsabakalar sonrasında Ülke sıralamasında Bayan Milli Takımları Teknik Direktörü Mustafa Doğan önderliğinde 17 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşmiş ve 672 puanla birinci olmuştur, Rusya 608 puanla  ikinci, Amerika 594  puanla üçüncü oldu.E rkek Milli Takımları Teknik Direktörü Raif Özel önderliğinde erkek takımımız ise 572 puanla ikinci,646 puanla Rusya birinci,500 puanla Özbekistan üçüncü oldu.

Türk halterinin geleceğe umutla baktığını ifade eden Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Özbekistan’da çok önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Taşpınar , “Türk Halter Sporu adına göreve geldiğimiz günden beri özelikle altyapı ve kulüpleşmeye büyük önem verdik. Güçlü ve yetenekli sporculardan oluşan altyapı milli takımlarımız var. Bayan milli takımımız 17 yıl aradan sonra şampiyon oldular ve adeta tarih yazdılar. Gençler Dünya şampiyonasında 18 madalya kazanmak ve bunun 6‘sı  altın  bu da bir rekor ve çok önemli bir başarı. Bu başarının tesadüf olmadığını yapılan planlı ve önemli çalışmalar neticesinde böyle güzel sonuçlara ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını ve gençlerimiz bu yarışmalarda 2024 Paris olimpiyatlarına  için önemli tecrübeler kazandıkları  kanaatindeyim  . Bu başarıdan dolayı sporcularımızı alnından öpüyorum, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyorum kulüplerimizi tebrik ediyor ve tüm camiamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kafilede Ispartalı Milli Takım Antrenörü Gamze Şen ile Fatma Gül Çevik de yer aldı.

*Levent Doğan

Bu haber 1264 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...