Meslek Liseliler Aileleriyle buluşuyor

10 Haziran 2021 18:16

Öğrencilerin evlerinde ve kullandıkları araç gereçlerdeki eksiklikler giderilirken ayrıca ailelerine hediyeler verildi ve maddi manevi desteklerde bulunuldu.

AİLELER GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDULAR

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi Isparta Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başarıyla yürütülüyor.

 Proje kapsamında; ihtiyaç sahibi ailelerle gönül köprüsü kuruldu. Öncelikli olarak ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesinin ardından öğretmenler öğrencileri ile birlikte ailelere destekte bulundu. 

Öğrencilerin evlerinde ve kullandıkları araç gereçlerdeki eksiklikler giderilirken ayrıca ailelerine hediyeler verildi ve maddi manevi desteklerde bulunuldu.

Öğretmen ve Öğrenciler, yapmış oldukları bu faaliyetlerle sahip oldukları milli, manevi ahlaki, insani ve kültürel değerlerin güçlenmesini, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesini sağladı.

Bölümler itibarıyla proje kapsamında yapılan çalışmalar kısaca şöyledir.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri okulun bilişim teknolojileri Alanında öğrenim gören Afgan asıllı öğrencinin ailesinin evindeki elektrik tesisatındaki arızalar giderildi. Ayrıca eksik elektrik malzemeleri tamamlandı ve bakımları yapıldı.

Bilişim Teknolojisi Alanı öğrencilerinden evinde uzaktan eğitime girmek için yeterli donanımı olmayan 3 öğrencinin ihtiyacı olan tabletler Isparta Belediyesi ile görüşme sonucu temin edildi. Tabletler okulda öğrencilere teslim edildi. Ayrıca bölüm öğretmenleri kendi aralarında toplandıkları nakit para ile ev eşyalarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. 

Makine Teknolojileri Alanı öğretmenleri kendi bölümlerinden öğrencilerini evlerinde ziyaret etti. Bölüm atölyelerinde yapılan çekiç ve şamdanlık ailelere hediye edildi.  

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı öğretmen ve öğrencileri önceden tespit ettikleri ailenin evindeki pis su ve temiz su tesisatındaki arızaları giderdi. Kırılan muslukların başlıkları değiştirildi. Tesisattaki su kaçağı tamir edildi ve sızıntılar tamir edildi. Sifonlar değiştirildi.

Ahşap Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri masa sandalye ve dolapları sıkıntılı olan ailenin evine giderek gerekli bakım, onarım ve tamiratları gerçekleştirdi.

Matbaa Teknolojisi Alanı Öğretmenleri basılı evrak ihtiyacı olan öğrencilerinin eksikliklerini giderdi.

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri bölüm öğrencilerinden birinin velisinin okul önünde arıza yapan ve çalışmayan aracının arızasını giderdi. Aracın bakım ve onarımı yapılarak çalışır vaziyette veliye teslimi yapıldı. 

İnşaat Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri evlerinde boya badana ihtiyacı olan ailenin duvarlarını badana etti.

Projede yer alan öğrenciler; "Meslek Liseliler Aileleriyle Buluşuyor" projesinde yer almaktan, ailelerin yanında olmaktan ve onların ihtiyaçlarını görmekten son derece mutlu olduklarını ifade ettiler.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1279 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...