“Zamdan dolayı anlayış bekliyoruz”

18 Nisan 2013 18:26

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, önceki gün Halk Otobüsleri binişlerine yapılan zamdan dolayı vatandaşlardan anlayış beklediklerini açıkladı. Yavuz, “2 yılda enflasyon yüzde 8 arttı. Akaryakıta gelen zamlar hepinizin malumu. Ayrıca otobüsleri yeniledik. ‘Dayanabildiğimiz yere kadar dayanacağız’ demiştik. Zammı en asgari seviyede tutmaya çalıştık” dedi.

Özel Halk Otobüsleri tarafından sunulan toplu ulaşım hizmetleri Isparta Belediye Encümeninin kararıyla zamlandı. Kartlı binişlerde 10 kuruşluk zam yapıldı. Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz, zamdan dolayı vatandaştan anlayış beklediklerini söyledi. 2 yılda enflasyonun yüzde 8 arttığını, akaryakıta yapılan zamların herkesin malumu olduğunu ve otobüsleri yenilediklerini açıklayan Yavuz, “Dayanabildiğimiz yere kadar dayanacağız demiştik’. Zammı en asgari seviyede tutmaya çalıştık” dedi.

KART BEDELİNDE KAMPANYA

Öte yandan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 30 Mayıs'a kadar Gülkentkart bedellerinde yüzde 50 indirim kampanyası başlattı. 6 lira olan kart fiyatı 3 liraya indi.  Toplu taşıma ücretlerine en son 22 ay önce zam yapıldığını açıklayan Yavuz, “Tüm faktörler fiyat artışına bizi mecbur bıraktı. Ancak zammı asgari seviyede tuttuk. Kartlı binişlerde 10 kuruşluk artışa gidildi” dedi

70 BİN KART SATILDI KULLANIM ORANI YÜZDE 45

Diğer taraftan kartlı binişi teşvik etmek amacıyla kartlı binişi ile kartsız binişler arasında makası biraz açtıklarını ifade eden Yavuz, “Kart uygulamasının başladığı günden bu yana 70 bin kart satışı yapmışız. Ama kart kullanım oranı yüzde 45. Yani kartı olup çantasında, cüzdanında boş gezdiren müşterilerimiz de var. Kartlı binişi teşvik etmek lazım. Kart kullananla kullanmayan arasındaki farkın atmasıyla bunun yaygınlaşacağını bekliyoruz. Biz şoförün para alıp verme yerine asıl işini yapmasını ve daha iyi hizmet vermesini istiyoruz” diye konuştu.

23 YENİ ARAÇ DAHA GELİYOR

Bu arada 2013 yılı sonu itibariyle 23 yeni otobüsün daha geleceğini belirten Yavuz, “böylelikle araç filomuzun tamamı değişmiş olacak. Artık engellilere uygun sıfır araçlar alıyoruz. Biz sonradan engelli aparatı taktırmıyoruz. Böylece 3 yaşın altında otobüs trafikte olmayacak. Vatandaş yazın klimalı araçlarla hizmet alacak” dedi.

ÇEVRE İLLERDEN 20 KURUŞ UCUZA TAŞINIYORUZ

10 kuruşluk zamma rağmen Isparta’da ulaşım hizmetinin çevre illere göre çok avantajlı olduğunu belirten Yavuz, “Çevre illerle kıyaslandığında fiyatlarımız çok düşük. Yeni tarifeyi belirlerken Burdur, Kütahya, Afyon, Antalya’da uygulanan fiyatları da göz önüne aldık. Bu illere göre toplu taşıma hizmeti ortalama 20 kuruş ilimizde daha ucuz” açıklamasında bulundu.

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...