1000 Okul Projesi" kapsamında Okul Kütüphanesi Z formatına kavuşturuldu

10 Haziran 2021 18:16

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin  mevcut kütüphanesi geliştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin  mevcut kütüphanesi geliştirildi ve modern bir görünüme kavuşturuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ödeneklerle kütüphane yenilendi. Kütüphanenin dolap, masa, bilgisayar ve tüm düzenleme işleri okulun döner sermaye işletmesi tarafından gerçekleştirildi.

Kütüphanenin tüm duvarları farklı renklerde yeniden boyandı. Kitap okuma köşeleri düzenlendi. Kitap çeşitliliği ve sayısı artırıldı. Kütüphanedeki Atatürk köşesi yenilendi. Yeni bilgisayarlar kazandırıldı. Öğrenciler için oyun alanları oluşturuldu. Kütüphanenin görselliği arttırıldı. Böylece kütüphane öğrencilerin daha kaliteli ve hoş zaman geçirebilecekleri bir ortam haline getirildi. 

2023 Eğitim Vizyonu'nun odak noktalarından biri olan okulun yenilenerek ve geliştirilerek Z formatına çevrilen kütüphanesi ile, öğrencilerin kişisel gelişimlerini destekleyerek onlara sosyal ve kültürel alanlar sağlamış olduk. Bu kütüphane ile öğrenciler istedikleri bilgilere daha kolay ulaşacaklar ve kaliteli vakit geçirebilecekler.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1242 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...