3 sosyal proje hayata geçiyor

18 Nisan 2013 18:27

Isparta Valiliği himayesinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışması olan ‘Mutlu Çocuk, Mutlu Gelecek’ projesi, yine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortak çalışması olan ‘Yaşlı Gündüz Bakımevi’ projeleri hayata geçiyor.

Projeler, Vali Memduh Oğuz’un başkanlığında İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Rahmi Ulu ve Ahmet Yıldırım’ın katılımıyla valilik makamında düzenlenen toplantıda kamuoyuna duyuruldu.

Hayata geçirilecek olan iki projenin de tarafı olan İl Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu; “Mutlu çocuk projesi kapsamında amacımız; ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıflardaki sosyal iletişim sorunu olan çocukların rehber öğretmen ve sınıf öğretmenleri tarafından tespit edilerek, ailelerinde onayı alındıktan sonra müdürlüğümüzün kontrolünde uzman doktorlara ve psikologlara yönlendirerek tedavi ve takip sürecini sağlayarak, ülkemiz geleceğini hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan sağlam nesiller oluşturmaktır.

Diğer bir projemiz olan yaşlı gündüz evi projemizde ise, ilimizde yaşayan yaşlıları evlerinden koparmadan, yaşıtları ile hayata devam etmelerinin sağlandığı, tıbbi ve psikolojik destekler sağlanarak sağlıklı yaşamlarına katkı sağlamak hedeflenmektedir. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Mahallesinde eski KETEM binasının ‘Yaşlı Gündüz Bakımevi’ olarak düzenleneceğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ise; “Bina müdürlüğümüz tarafından tefriş edilecek ve yaşlıların hizmetine sunulacak. Yaşlılarımız burada sağlıklı yaşam çerçevesinde ailelerinden soyutlanmadan gündüz zamanlarını burada geçirebilecekler” dedi.

Eğitimde iletişimin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu da; “Çocuklarda erken yaşta iletişim bozuklukların tespit edilerek tedavi edilmesi sağlıklı eğitim açısından çok önemlidir” dedi.

Projeler dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz ise, çocuk ve yaşlı sağlığı bakımından önemli olan sosyal iki projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Projelerin toplum sağlığı yönünden çok önemli olduğunu belirten Vali Oğuz, “Isparta yine bu konularda öncülük yapıyor. Müdürlüklerimizin işbirliğinde bu projeler uygulanacak. Sosyal hayatımız içerisinde iletişim sorunu olan çocukların var olması ve bunlarla ilgilenilmemesi sosyolojik bir sıkıntı meydana getirmektedir. Bu sağlıklı bir bünyede gizli bir hastalığın pozisyonu neyse, aynı pozisyon anlamına gelmektedir.

Bu gayet tabi sosyologlarla birlikte, özellikle pedagoji ilmini almış, çocuk psikolojisini bilen uzmanlar tarafından yürütülecek olan önemli bir projedir. Toplumu ileride sıkıntıya sokacak birçok olayın önceden önlenmesi bakımından da çok faydalı olacaktır. Ama ondan da önce ızdırap içinde bir bireyi kurtarmak, sıkıntı içersinde bir bireyi feraha çıkarabilmek çok daha önemlidir.

Gündüz bakımevi projesi iki açıdan faydalı olan bir proje. Birincisi bakıma muhtaç yaşlıları ailelerinden koparmadan sosyal ortamda tutmak, ikincisi yaşlılara bakan kişilerin günlük işlerini rahatça yapabilecek zamanı kendilerine sağlamak bakımından önemli bir proje. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...